5 Απριλίου, 2019

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δελεάσει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για την ροζ ψήφο

Βασίλης Σωτηρόπουλος

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος στον ρ/σ Αθήνα 98,4

Την διαπίστωση πως «το κίνητρο είναι καθαρά ψηφοθηρικό και είναι το λεγόμενο ροζ ξέπλυμα», εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Βασίλης Σωτηρόπουλος, με δηλώσεις του στον ρ/σ Αθήνα 98,4 και τη δημοσιογραφο Νόνη Καραγιάννη.

Αφορμή στάθηκε η παραίτηση του δικαστικού Γιώργου Σταυρόπουλου από τη θέση του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ως αντίδραση για την απαξίωση της ΕΕΔΑ και του ιδίου από την κυβέρνηση. Ο κ. Σωτηρόπουλος εξηγώντας τον ρόλο της Επιτροπής η οποία πρέπει να έχει συμβουλευτικό ρόλο και να είναι ανεξάρτητη, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση διαπίστωσε ένα κενό σε αυτή την Επιτροπή, που όντως υπήρχε, ότι δηλαδή ανάμεσα στις οργανώσεις που εκπροσωπούνται δεν υπήρχε μια οργάνωση που να εκπροσωπεί τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Και εμείς ως ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα το είχαμε ζητήσει ότι πρέπει να εκπροσωπηθούμε. Πρότεινε μια τροπολογία σύμφωνα με την οποία προστίθενται πέντε ΜΚΟ από τον χώρο των ΛΟΑΤΚΙ και δύο ακόμα από τον χώρο των Ρομά, ενώ υπήρχε ήδη μία ομοσπονδία Ρομά που εκπροσωπείται».

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο αυτή η αντιμετώπιση είναι «ανισοβαρής γιατί δεν εκπροσωπούνται ομάδες όπως είναι το κίνημα των κρατουμένων, οργανώσεις που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού, οι κωφοί».

Ακούστε το ηχητικό: