20 Απρίλιος, 2016

«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις για όλα αυτά που αποκαλύπτονται»

Ποτάμι

 

«Η μεγάλη αποτυχία του κ. Τσίπρα είναι ότι η κουβέντα αυτούς τους μήνες στη χώρα δεν είναι επί των πολιτικών αλλά είναι επί του τζόγου: θα κάνει εκλογές ή δε θα κάνει, θα κάνει δημοψήφισμα; Παίζει μπλόφα ή δεν παίζει; Συζητάμε κυρίως με όρους χαρτοπαιγνίου». Τη διαπίστωση αυτή έκανε μιλώντας στο Μega ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Αναφερόμενος στις συνεργασίες είπε ότι το Ποτάμι δεν είναι «ούτε με τους συντηρητικούς δεξιούς, ούτε με τους συντηρητικούς αριστερούς» και επέμεινε ότι για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα πρέπει να μπει νέο αίμα στην πολιτική. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχαν, η λύση όμως για τη χώρα δε μπορούν να είναι οι υπουργοί του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για τις «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» ανέφερε ότι το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε– χωρίς διαγωνισμό βέβαια- ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο. «Έχουμε δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση», είπε «επαναφέροντας» το θέμα του Hot Spot της Χίου αλλά και τις προσλήψεις εκδοτών περιθωριακών εφημερίδων και διαχειριστών εθνικιστικών σάιτ στα γραφεία του κ.Καμμένου και της κυρίας Γεροβασίλη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις των Γιάννη Πρετεντέρη, Δημήτρη Δανίκα, Αθηναΐδας Νέγκα και Σπύρου Χαριτάτου μίλησε για τις συμμαχίες στον κέντρο τονίζοντας: «Το Ποτάμι πήρε μία πρωτοβουλία και κάλεσε την κυρία Γεννηματά μαζί με όλες τις δυνάμεις του κεντρώου ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού χώρου για να συζητήσουμε για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην χώρα. Να δούμε αν πράγματι συμφωνούμε στις μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, στην παιδεία, στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Στο τέλος αυτού του διαλόγου θα έχει φανεί που συμφωνούμε και ποιοι είμαστε. Αν έχει προστεθεί νέος κόσμος – πέρα από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ – τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι καινούργιο».

Στη συνέχεια ερωτώμενος για τον αρχηγό της ΝΔ ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πολλά πράγματα από αυτά που λεει το Ποτάμι. Ο ίδιος όμως είναι αρχηγός σε ένα βαρύ συντηρητικό κόμμα και μένει να αποδειχθεί αν αυτά που  λέει μπορούν να αποτελέσουν και πολιτική του κόμματός του».

Μιλώντας για την αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιολόγηση και να πάρουμε τα 5,7 δισ. Αν αυτή τη στιγμή γίνουν εκλογές νομίζω ότι θα αποχαιρετήσουμε μια και καλή το ευρώ. Η εκτίμησή μου είναι πάντως ότι θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δε θέλουν να χάσουν οι 153 τις καρέκλες τους».

Επανέλαβε επίσης ότι η χώρα μπορεί να γλυτώσει 3,5 δισεκατομμύρια αν η κυβέρνηση ακούσει το Ποτάμι και κόψει τις σπατάλες στο βαθύ κομματικό κράτος.

Άλλα κύρια σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη είναι:

«Οι δημοσκοπήσεις δε θα με κάνουν να αλλάξω τις απόψεις μου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσεις δημοτικότητα και ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Δε με αφορά αυτό γιατί δε μπήκα στην πολιτική για να πάρω ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ κάποιες απόψεις. Θα λέμε κάθε φορά αυτό που πιστεύουμε κι ας είμαστε αντιδημοφιλείς».

«Πήγα στην Ειδομένη. Είναι μία δραματική, ντροπιαστική για την χώρα κατάσταση. Είναι ντροπιαστική και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πρέπει να τολμήσουμε να τους πούμε ότι δεν μπορεί να έχουν ζωή εκεί και θα πρέπει να φύγουν από εκεί. Κάποιες οργανώσεις που δουλεύουν στο πλάι κάποιον μεγάλων ΜΚΟ τους λένε ‘’πιέστε, μείνετε εδώ και στο τέλος θα καταφέρετε να φύγετε’’. Και είναι επίσης ντροπή που 32 μέρες τώρα είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή».

«Με αφορμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων. Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχουμε. Ο ελληνικός στρατός δουλεύει τσάμπα. Παιδεύονται οι φαντάροι, κάνουν την δουλειά, για να πληρώνονται κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Γιατί αυτή η εύνοια στους εργολάβους;».

«Στην πολιτική, έχει πολλή μεγάλη σημασία ο χρόνος. Τα προβλήματα, σε σχέση με το προσφυγικό, σαπίζουν. Ο κ. Μουζάλας μίλησε τώρα για χάος. Εμείς μιλούσαμε για χάος από το φθινόπωρο. Εάν ο κύριος Τσίπρας είχε συνάψει συμφωνία με τους εταίρους μας έναν χρόνο πριν, η Ελλάδα δε θα ζούσε αυτό το δράμα που ζει σήμερα».

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι το Ποτάμι εμφανίζεται ως ελιτίστικό κόμμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης «θύμισε» ότι ο ίδιος είναι από την Santa Barbara και «Αγία Βαρβάρα και ελιτισμός δεν συμβιβάζονται».