29 Ιούλιος, 2016

«Η κυβέρνηση με νέα ψέματα προσπαθεί να καλύψει τα παλιά της ψέματα»

Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε

«Την ώρα που η οικονομία θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενώ η κυβέρνηση δεν τις έχει, αντί να κατευθύνει τη συζήτηση στο τι θα κάνουμε με την ανεργία και τι θα κάνουμε με την οικονομία, στήνει φιέστες για το Σύνταγμα. Αυτή είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Άρη Πορτοσάλτε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση «έχει ευθύνη γιατί δημιουργεί το ένα ψέμα πάνω στο άλλο και «αντί να πει ότι οι υπολογισμοί της ήταν λάθος και πρέπει να πάμε σε μια διαφορετική πολιτική, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Κάνει συνέχεια περικοπές, μοιράζοντας όμως νέα δώρα που και αυτά θα είναι εις βάρος των πολιτών».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ένα κόμμα ό,τι να ναι. Αν χρειάζεται είναι μαρξιστικό, αν δεν χρειάζεται είναι μνημονιακό, αν χρειάζεται είναι κεντροαριστερό».

Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε ότι η κυβέρνηση «κάνει συνέχεια περικοπές ακόμη και στα πιο ασθενή στρώματα» και προσπαθεί να παρουσιάσει ως «νέα δώρα» την «ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων με τις αστικές συγκοινωνίες». Ο κόσμος θέλει δουλειές, ανάπτυξη, εξαγωγές είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης καυτηριάζοντας την τακτική της κυβέρνησης να μην βρίσκει λύσεις και να αρκείτε σε δωράκια. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της μέρες του δημοψηφίσματος άφησε ελεύθερες τις αστικές συγκοινωνίες, δημιουργώντας νέα ελλείματα τα οποία βέβαια θα καλύψει στην συνέχεια ο ελληνικός λαός.

Ερωτώμενος για το ταξίδι μελών της κυβέρνησης στην Πάρο, απάντησε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί έχουν δικαίωμα να πάνε ένα ταξίδι, αλλά όχι με χρήματα του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος από την άλλη στην τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει ότι οι συνοδοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης θα φιλοξενούνται στα ίδια ξενοδοχεία, τόνισε ότι αυτό θα επιβαρύνει με κάποια εκατομμύρια τον προϋπολογισμό.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης, είπε:

Για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

Ενώ υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία και πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα «θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να συζητάμε στους δήμους και σε όλες τις γειτονιές της χώρας για το νέο Σύνταγμα, όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτή είναι η κοροϊδία». Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Το οικονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν δεν πάμε σε μια συνολικά διαφορετική πολιτική διαχείριση. Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτή τη στιγμή, να κάνει παρεμβάσεις σε χιλιάδες μικρά πράγματα που είναι έξω ακόμα και από το δημοκρατικό πλαίσιο θα δημιουργήσει καινούρια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».

Για τον δανεισμό και το Τραπεζικό σύστημα:

«Το θέμα είναι να εξασφαλίσουμε ένα τραπεζικό σύστημα που θα δανειοδοτεί αυτούς που και μπορούν να επιβιώσουν, και που προσφέρουν αξία στην κοινωνία. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Στο παρελθόν τα είχαμε μπλέξει αυτά τα πράγματα. Υπήρχαν παρεμβάσεις, ώστε να δανειοδοτούνται και άνθρωποι που δε θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα λεφτά στην τράπεζα. Πρέπει να περάσουμε σε μια πιο ορθολογική τραπεζική συμπεριφορά, αλλά όχι, βέβαια, με το μακρύ χέρι του κράτους μέσα σε αυτή την υπόθεση. Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι η ανεργία, τα λουκέτα και οι φόροι. Φοβάμαι ότι πολλά από τα πράγματα που γίνονται αυτή την στιγμή στη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, δε γίνονται αντιληπτά από την κοινωνία, γιατί ο κόσμος έχει διαρκώς στο μυαλό του το μεγάλο του οικονομικό πρόβλημα».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη: