11 Νοέμβριος, 2015

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, κανένα όραμα»

Ιάσονας Φωτήλας

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, στην εκπομπή «ΕΡΤ Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Μαριλένα Κατσίμη και Γιάννη Δάρρα, το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου.

• Η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική – διαπραγματεύεται, ενώ ο χρόνος τελειώνει, οι λογαριασμοί μεγαλώνουν, τα σχολεία και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια τα ΙΕΚ δε λειτουργούν, το κομματικό κράτος ευρύνεται… Το Ποτάμι είχε προτείνει να δοθούν συλλογικά λύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε, πίστευε ότι μόνος του μπορεί να ανταποκριθεί και ο λαός τον πίστεψε. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Πάντως, μέχρι σήμερα βλέπουμε ότι ακόμη και ο νόμος των 100 δόσεων, ένα απόλυτα θετικό μέτρο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι τον αξιοποιεί μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

• Ο νόμος Παρασκευόπουλου είχε φωτογραφικές διατάξεις και αυτό το είχε επισημάνει το Ποτάμι. Συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – όχι το κόμμα- και μέλη τρομοκρατίας έχουν σχέσεις κατανόησης. Για παράδειγμα βουλευτής της προηγούμενης εκλογικής περιόδου έχει εκτίσει ποινή για τρομοκρατικές ενέργειες. Ο κ. Λάμπρου, που ήταν πολιτικός μάρτυρας στη δίκη της 17 Νοέμβρη, ήταν μια ατυχής επιλογή της κυβέρνησης ως υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της χώρας.

• Ο κ. Πανούσης, που ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη χρονική στιγμή, έπρεπε όταν ήταν Υπουργός να «σπάσει το απόστημα» που ισχυρίζεται ότι υπάρχει και να μη ζητά σήμερα πολιτική λύση.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης:

* Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας