16 Ιουνίου, 2017

Η κυβέρνηση αναζητά ένα επικοινωνιακό τρικ, για να βγει μπροστά και να χειροκροτηθεί

Λίνα Παπαδάκη

Η διευθύντρια του γραφείου τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη, το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Αθήνα 9,84 «Θα χυθεί άπλετο φως» αναφέρθηκε στην πορεία της υγείας του Σταύρου Θεοδωράκη, στα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, για την πολιτική της κυβέρνησης, για την ανοιχτή εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια καθώς και για την παράδοση Τούρκων πολιτών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη:
Όλα πάνε καλά. Κάθε μέρα πάει όλο και καλύτερα, ήταν πάρα πολύ συγκινητικό αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες, και για να σκεφτείτε ότι για να φανεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε πολύ τον απλό κόσμο για το ενδιαφέρον του.

Για το αποτέλεσμα του Eurogroup:
Χαιρόμαστε που γιορτάζουμε σήμερα την ανάπτυξη μαζί με το καλοκαίρι, και να μην έχουμε τα συμπτώματα του Σαββατοκύριακου με βροχές και καταιγίδες. Όλοι ξέρουμε ότι η β' αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016, και έκλεισε τώρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζουμε καθώς το πάρτι συνεχίζεται κανονικά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εν τέλει η κυβέρνηση έκανε δεκτό το σχέδιο Σόιμπλε. Μπράβο γίναμε επιτέλους όλοι γερμανοτσολιάδες. Οι καθυστερήσεις έρχονται η μία πίσω από την άλλη και αυτό επιβαρύνει την τσέπη του πολίτη. Οι κυβερνώντες έχουν δεθεί γύρω από τις καρέκλες τους και χαράσσουν πολιτική.

Για την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης:
H Αθήνα την ίδια ώρα που πανηγυρίζει, έχει το Μενίδι, τα Εξάρχεια, τον σεισμό στη Λέσβο και διάφορα άλλα πράγματα να ασχοληθεί και αναζητά πάντα ένα επικοινωνιακό τρυκ, για να βγει μπροστά και να χειροκροτηθεί.

Για την ανοιχτή εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια:
Τα Εξάρχεια είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα και είναι μια μεγάλη συζήτηση που αφορά πολλούς. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει, εγώ ζω στα Εξάρχεια. Θα σας πω ένα πράγμα που δεν θα βαρεθώ να το λέω. Θεωρώ ότι μια μεγάλη μεταρρύθμιση δεν ξέρω ποιος υπουργός θα τολμήσει να την κάνει θα ήταν οι φοιτητές και οι καθηγητές να μπαίνουν ανενόχλητοι σε όλες τις αίθουσες του Πολυτεχνείου. Επίσης τα Εξάρχεια όπως και η ευρύτερη περιοχή, είναι γειτονιές. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια να μιλούμε για τους γνωστούς-άγνωστους και να μην ξέρει κάποιος ποιοι είναι.

Για την παράδοση Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα
Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί καμία παράμετρος στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακούστε το ηχητικό:

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι διευθύντρια του γραφείου τύπου του Ποταμιού