10 Φεβρουαρίου, 2017

«Η κατάσταση στη χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν αγγίξουμε την "ιερή αγελάδα" των δημοσίων δαπανών»

Γιώργος Αμυράς

Σήμερα Παρασκευή 10/02 ο Βουλευτής του Ποταμιού Β Αθηνών Γιώργος Αμυράς φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Σταγών και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκιάτα για να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την εκδήλωση στην οποία θα παρευρεθεί την Κυριακή 12/02 στην Καλαμπάκα.

Αναφερόμενος στη 2η αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση είπε χαρακτηριστικά ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να την κλείσουν διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και τα προνόμια της καρέκλας τους. Θα υπογράψουν τα πάντα στο τέλος και η δήθεν διαπραγμάτευση που πραγματοποιούν την κάνουν για να ικανοποιήσουν το κομματικό τους ακροατήριο.

Η κατάσταση στη χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν αγγίξουμε την ιερή αγελάδα των δημοσίων δαπανών, όταν το κράτος ξοδεύει υπέρογκα ποσά για την λειτουργία του. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να ξοδεύουμε τόνους χαρτί ανάμεσα σε δημόσιες υπηρεσίες όταν βρισκόμαστε στην εποχή του διαδικτύου.

Εκλογές δεν θα κάνουν για τους λόγους που σας αναφέρω, τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα και το όργιο των προσλήψεων είναι αυτοσκοπός τους. Με επίκαιρες ερωτήσεις μου ζήτησα στοιχεία από τα υπουργεία και ο αριθμός των διορισμένων είναι εξωφρενικός.

Η ιερή αγελάδα δεν είναι το δημόσιο, αλλά οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας, αυτούς χρειάζεται να στηρίξουμε. Δυστυχώς το 95% των βουλευτών δεν έχουν εργαστεί και τα προβλήματα του κόσμου τα βλέπουν μόνο στα χαρτιά.

Για τις αποχωρήσεις βουλευτών από Το Ποτάμι είπε: Αισθάνονται ανασφάλεια, για αυτό τον λόγο επιλέγουν το δρόμο της φυγής. Όταν δημοσιογράφος του είπε ότι ψάχνουν «Αστρέχα», δηλαδή κάπου να μπούν, ο βουλευτής του Ποταμιού μιλώντας για τις αποχωρήσεις έδωσε την κωδική ονομασία Πολιτική Αστρέχα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 12/02 στις 12:00 πμ στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», όπισθεν του 1ου δημοτικού σχολείου του δήμου Καλαμπάκας με τίτλο της εκδήλωσης «Εναλλακτικές Μορφές τουρισμού. Αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και ανάπτυξη».

Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές και η σωστή αξιοποίηση του φυσικού πλούτου αυτών των περιοχών, αναφέροντας το παράδειγμα της Καλύμνου που με σωστή αξιοποίηση αποτελεί διεθνή πόλο για αναρριχητικό τουρισμό.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Ο Γιώργος Αμυράς είναι βουλευτής Β' Αθήνας.