21 Ιουλίου, 2015

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος αυτής της Βουλής

Σπύρος Δανέλλης

Η θεσμική κρίση εξαιτίας της ιδιορρυθμίας της Πρόεδρου της Βουλής είναι μια κρίση διαρκείας, μια κρίση πολύ σημαντική, βαθύτατα σοβαρή και ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία. Δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον πως δεν τη βλέπουμε.

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές εμφανίστηκε ο βουλευτής με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο ράδιο 98.4 του Ηρακλείου και στην εκπομπή της Νικολέτας Σφακιανάκη.

Με την ψηφοφορία της Τετάρτης να βρίσκεται προ των πυλών και με δεδομένο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, καθώς και τις διαρροές στο κυβερνητικό σχήμα, ο ίδιος, μίλησε για μία πρωτοφανή κοινοβουλευτική πραγματικότητα για την Ευρώπη στο σύνολο της.

Ο Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε ότι το Ποτάμι θα υπερψηφίσει τα νομοσχέδια, καθώς γνώμονας του κόμματος είναι το εθνικό συμφέρον, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες της κυβέρνησης, οι οποίες έφεραν την χώρα σε δυσμενέστερη θέση από ότι ήταν πριν από μερικούς μήνες.

Από το στόχαστρο του Σπύρου Δανέλλη δεν ξέφυγε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία σημείωσε ότι πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την θέση της, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη θεσμική συμπεριφορά, ενώ κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής άμεσα.

«Η θεσμική κρίση εξαιτίας της ιδιορρυθμίας της Πρόεδρου της Βουλής είναι μια κρίση διαρκείας, μια κρίση πολύ σημαντική, βαθύτατα σοβαρή και ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία. Δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον πως δεν τη βλέπουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι δεν θα βοηθήσουν την χώρα, ωστόσο λόγω της ρευστής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι άμεση η ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία θα επαναφέρει το σταθερό πολιτικό κλίμα και θα προχωρήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

21 Ιουλίου 2015, radio 98.4