21 Σεπτεμβρίου, 2016

«Η υπόθεση Καλογρίτσα είναι Δελφινάριο έχει χαθεί η πολιτική αρετή της αριστεράς που μας διαμόρφωσε ως ανθρώπους και αυτό πολλούς από εμάς μας πικραίνει»

Σπύρος Λυκούδης

ην Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής του Ποταμιού και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στο ραδιόφωνο vimafm 99,5 στην εκπομπή των Νότη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Καμπουράκη, για την υπόθεση Καλογρίτσα και την Κεντροαριστερά.

Για την Κεντροαριστερά

«Πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο χώρος, ένα ικανό, ισχυρό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει ανάγκη να εκφραστεί μέσα από τον χώρο. Είναι ιστορικά άδικο η Δημοκρατική παράταξη που κυριάρχησε για δεκαετίες στην Ελλάδα, να πάει στράφι. Πρέπει να δημιουργήσουμε καταρχήν έναν χώρο συνάντησης, αλληλεγγύης, όσμωσης.. Αφού αυτό το πράγμα υπάρξει και αισθανθούμε ότι πλέουμε μέσα του με μία ασφάλεια και σοβαρότητα, να εκλέξουμε και αρχηγό. Εμείς μπήκαμε με τον ανάποδο τρόπο: πρώτα να βρούμε αρχηγό και μετά να δούμε τι θα γίνει. Εάν υπήρχε μία σαρωτική προσωπικότητα που θα έπαιρνε επάνω της την υπόθεση και θα την πήγαινε στην κοινωνία και μπροστά, να πω, «βεβαίως και να τον βρούμε αύριο».. Δεν ήταν έτσι όμως τα πράγματα. Δεν είμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Κάνει κάποιος μία αστοχία πολιτική, την αξιοποιεί ο άλλος για να του κάνει την κόντρα. Δεν γίνεται έτσι, δεν βγαίνει.

Νομίζω ότι έχει πια πάει στην άκρη ένα πράγμα που χαρακτήριζε την κοινή μας πορεία: αυτό που λέμε η πολιτική αρετή της αριστεράς».

Για την υπόθεση Καλογρίτσα

«Δεν είναι ότι δεν φαινόταν από την αρχή η φαρσοκωμωδία. Εντάξει κανένας δεν ήξερε βέβαια, για τα βοσκοτόπια, αλλά αυτό είναι θεατρική επιθεώρηση, αυτό είναι Δελφινάριο, ότι αγοράζει κάποιος με βοσκοτόπια. Αλλά έτσι όπως στήθηκε όλη αυτή η ιστορία δεν είναι προβληματική;»

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι βουλευτής Α' Αθήνας και Ζ' Αντιπρόεδρος της Βουλής.