22 Σεπτεμβρίου, 2016

Η υποκρισία, ο οπορτουνισμός, το αδίστακτο της κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο

Κατερίνα Μάρκου

Για την «απότομη στροφή» της κυβέρνησης που πλήττει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά και την ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με την Τράπεζα Αττικής μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνα Μάρκου.

«Μέσα σε τέτοιο θόρυβο λαϊκισμού και ασυναρτησίας, μέσα σε τέτοια παρακμή και ξεπεσμό, ό,τι λόγια και να πει κανείς πραγματικά είναι κούφια. Η κυβέρνηση υπονομεύει την αστική δημοκρατία, υπονομεύει το δυτικό τρόπο να ζει κανείς με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και στοιχειώδη αλήθεια» τόνισε η βουλευτής. «Χάνεται η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Ό,τι κι αν ειπωθεί στον πολιτικό λόγο, δεν έχει καμία σημασία γιατί μπορεί να αναιρεθεί χωρίς αιδώ».

Όπως είπε, ξεκινώντας από το περσινό δημοψήφισμα και τις ασυναρτησίες του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης «εκεί που ο κ. Τσίπρας ήταν ριζοσπάστης αριστερός επαναστάτης, έφτασε σήμερα να είναι συστημικός οπαδός, πουλώντας το Ελληνικό για 99 χρόνια, δημόσια περιουσία, και μοιράζοντας κανάλια σε κολλητούς, κουμπάρους, και ημετέρους. Η υποκρισία, ο οπορτουνισμός, το αδίστακτο της κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο».

Όσον αφορά την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, η κ Μάρκου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις: «Η κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας έχει σταματήσει γιατί ψάχνουμε τα 70 εκατομμύρια. Πρέπει να μας ενημερώσει η κυβέρνηση πού δόθηκαν τα δάνεια, με ποιες εγγυήσεις, αν η τράπεζα χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, και επίσης τι γίνεται με τις καταθέσεις του κόσμου, που αυτό είναι το σημαντικότερο».

Υπενθύμισε, όμως, παράλληλα ότι η υπόθεση αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού σε κάθε Υπουργείο υπάρχει και κάτι. «Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δόθηκαν σε δημοσιεύματα τιμολόγια με την κοστολόγηση που έκανε ο Υπουργός για να φτιαχτούν οικισμοί για τους μετανάστες, κοστολόγησε στα 8,5 εκ. και η Ύπατη Αρμοστεία έστειλε απάντηση ότι χρειαζόμαστε 2,5. Έχει φτάσει χειμώνας, κι ακόμη δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί, το καθυστερούν για να γίνουν απευθείας αναθέσεις».

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

* Η Κατερίνα Μάρκου είναι βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης