2 Μαΐου, 2019

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει υπαρξιακά προβλήματα και εμείς για μία ακόμα φορά κοιτάμε το δέντρο

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Συνέντευξη της βουλευτή Β' Αθηνών με το Ποτάμι, Αντιγόνης Λυμπεράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την πρωινή εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ» με την Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου έδωσε η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Με αφορμή τις συζητήσεις που πλεονάζουν γύρω από τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών, η κυρία Λυμπεράκη με μεγάλη έκπληξη παραθέτει την αγωνιώδη προσπάθεια όλων να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα αυτά υπό το πρίσμα της ελληνικής πραγματικότητας και τί μπορεί να συνεπάγεται η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης και της Ελλάδας. Τονίζει πως χάνουμε το δάσος εάν επικεντρωνόμαστε για μία ακόμα φορά στα καθ’ ημάς, καθώς «όποιος ψάχνει να διαβάσει τις ισπανικές εκλογές σαν να είναι ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, χάνει την ουσία και το δάσος».

Μετατοπίζοντας λοιπόν το βάρος της συζήτησης στο ουσιαστικό πρόβλημα, η καθηγήτρια οικονομικών τόνισε πως η υπάρχει μία επώδυνη ανασυγκρότηση στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Η μετανάστευση, η βιώσιμη ανάπτυξη, η μακροβιότητα, αλλά και φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στις γυναίκες και στα παιδιά, αποτελούν αυτήν την στιγμή την αχίλλειο πτέρνα της Ευρώπης και ταυτοχρόνως την αιτία σπασμωδικών προσαρμογών στην πολιτική αρένα. Η αποτυχία όλων των κομμάτων είτε εγχώρια είτε Ευρωπαϊκά, οδήγησε με λίγα λόγια, στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ισπανία, αλλά και στην διάσπαση του Λαϊκού Κόμματος και στην ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.

Κλείνοντας την συνέντευξή της, η Αντιγόνη Λυμπεράκη στο ερώτημα περί της ανόδου του ακροδεξιού κόμματος Vox στην Ισπανία, εξέφρασε τον φόβο της σχετικά με τον αντίκτυπο των στόχων του. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στον δεύτερο στόχο, ήτοι στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς σύμφωνα με το ισπανικό κόμμα, οι πρώτοι αδικούνται από τις φεμινίστριες, η κυρία Λυμπεράκη τόνισε πως οι επιπτώσεις στην ελληνική πραγματικότητα είναι επίφοβες.

Δείτε το βίντεο: