26 Μάρτιος, 2018

Η εθνική ατζέντα μπαίνει για εμάς πάνω από την κομματική

Γιώργος Μαυρωτάς

Η πρώτη εντύπωση που μένει είναι ότι, αν ουσιαστικά καταργηθεί αυτή η μοριοδότηση κατά τη γνώμη μου αυτό θα είναι μοιραίο χτύπημα για τον ελληνικό αθλητισμό, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή αθλητών με μοριοδότηση στα πανεπιστήμια. Δεν υπάρχουν κίνητρα στους γονείς, κυρίως γονείς που δεν έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό και δεν ξέρουν την προίκα που αφήνει, συμπλήρωσε. Λέω λοιπόν, επεσήμανε, ότι δεν πρέπει οι γονείς να στέλνουν τα παιδιά στον αθλητισμό για να μπουν στο πανεπιστήμιο, δεν είναι αυτοσκοπός, συμπλήρωσε ο κος Μαυρωτάς. Αυτό που είναι αυτοσκοπός είναι να μπορούν να κάνουν αθλητισμό χωρίς να τους στερείται η δυνατότητα να μπουν στο πανεπιστήμιο, τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς για τον σχολιασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης από το πολιτικό προσωπικό της χώρας ο κος Μαυρωτάς είπε ότι ο ίδιος σχολίασε τις επιπτώσεις της απόφασης της δικαιοσύνης στον Ελληνικό αθλητισμό. Δεν το έκανα μόνο εγώ, αλλά και αθλητές μας του παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, οι οποίοι δεν βλέπουν τα δέντρο, βλέπουν το δάσος πίσω από την απόφαση, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη συνεργασία και την εθνική συνεννόηση ο κος Μαυρωτάς επεσήμανε ότι αντιπολιτευόμαστε με την κυβέρνηση, αλλά απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας νομίζω -είπε- ότι πρέπει να είμαστε εθνική ομάδα, σε ό,τι μπορεί να βελτιώσει της συνθήκες των πολιτών πρέπει να κάνουμε ένα κοινό μέτωπο.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση Θεοδωράκη με Τσίπρα τις προηγούμενες μέρες ο βουλευτής είπε ότι ο κος Θεοδωράκης δεν άκουσε και λίγα. Δεν μπορεί κάποιος εύκολα να δει τη μεγάλη εικόνα και πρέπει να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα στο Γεωπολιτικό οικόπεδο στο οποίο βρισκόμαστε και στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, συμπλήρωσε. Όταν μιλάμε για ενότητα, ομοψυχία είναι ωραίο να το λέμε στα λόγια, αλλά πρέπει κάποιοι να το κάνουν και πράξη, τόνισε. Η εθνική ατζέντα μπαίνει για εμάς πάνω από την κομματική, κατέληξε ο κος Μαυρωτάς.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ.

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου

Πηγή: ert.gr