29 Ιουνίου, 2015

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει όμηρος κανενός

της Αντιγόνης Λυμπεράκη Το δημοψήφισμα αφορά το αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρώπη με τα αυτονόητα της καθημερινότητας ή θα βγει εκτός αυτής.

Στο Mega και στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega βρέθηκε σήμερα το πρωί η Αντιγόνη Λυμπεράκη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Ποταμιού.
Η . Λυμπεράκη δήλωσε ότι η διεξαγωγή ενός διχαστικού δημοψηφίσματος σε μόλις πέντε μέρες -ενώ το Σύνταγμα προβλέπει σαράντα-, με ένα ανύπαρκτο ερώτημα τη χρονική στιγμή που το πρόγραμμα εκπνέει είναι μια καταστροφική απόφαση. «Η συγκυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μια σπρωξιά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και να την πετάξει από την ταράτσα».

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών υπενθύμισε ότι, η κυβέρνηση είχε πέντε μήνες για να ζητήσει τη γνώμη του λαού εφόσον δεν μπορούσε η ίδια να αποφασίσει. «Αυτούς τους πεντέμισι μήνες ανεβαίναμε τους ορόφους της δυσκολίας, καθώς μειωνόταν η παραγωγή, τα προβλήματα ρευστότητας μεγάλωναν και η ελληνική οικονομία συρρικνωνόταν. Αφού φτάσαμε λοιπόν αγκομαχώντας στην ταράτσα, τώρα η κυβέρνηση μας δίνει μια σπρωξιά και πέφτουμε. Αν όμως επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δούμε με ψυχραιμία την τελευταία πρόταση που μας έκαναν οι θεσμοί και μας «διέφυγε», τότε θα ενεργοποιηθούν τα δίχτυα προστασίας της Ευρώπης και η πρόσκρουση θα αποφευχθεί».

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, η κ. Λυμπεράκη ξεκαθάρισε ότι, δεν έχουν σε φυσική κατάσταση το χρήμα το οποίο έχουν ονομαστικά. «Αν όλοι εμείς πάμε και ζητήσουμε πίσω τα λεφτά μας, δεν θα μπορέσουμε να τα πάρουμε. Όσο ήμασταν μέσα στο πρόγραμμα, η ΕΚΤ είχε μηχανισμούς με τους οποίους μας έδινε ενέσεις ρευστότητας. Από την Τρίτη και μετά τι θα γίνει;», αναρωτήθηκε.

Παραμένοντας πάντα ψύχραιμη και αισιόδοξη, η Αντιγόνη Λυμπεράκη είπε επίσης ότι όσο ακόμα δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία, δηλαδή μέχρι αύριο το βράδυ, υπάρχει η δυνατότητα να επικρατήσει η λογική. «Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει όμηρος κανενός. Το δημοψήφισμα αφορά το αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρώπη με τα αυτονόητα της καθημερινότητας ή θα βγει εκτός αυτής».

Η κ. Λυμπεράκη έκλεισε την τοποθέτηση της λέγοντας, ότι κανείς δεν αρνείται ότι και οι δανειστές μας έκαναν λάθη στους τρόπους με τους οποίους διαχειρίστηκαν την ελληνική κρίση. «Εμείς όμως δεν είμαστε εκπρόσωποι των δανειστών. Είμαστε εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και το μέλημα μας είναι πως θα διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας».

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης:

[youtube id="o7PIrQWSHG8"]

[youtube id="IH5H_2M6XxQ"]

[youtube id="aQYABODtFi0"]

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, βουλευτής Β΄ Αθήνας και υπεύθυνη του τομέα Εργασίας

29 Ιουνίου 2015, MEGA