11 Ιουλίου, 2015

Οι Έλληνες πλήρωσαν το ακριβότερο πείραμα game theory στην ιστορία

Γιώργος Μαυρωτάς

Η επίτευξη της συμφωνίας είναι ένας Γολγοθάς αλλά η υλοποίησή της θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις.

Το πρωινό του Σαββάτου 11 Ιουλίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ με βασικό θέμα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή σχετικά με την εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους. Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και ψηφοφορία της Βουλής η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μια τελετή ενηλικίωσης του πολιτικού συστήματος το οποίο χρειάζεται να καταλάβει ότι πρέπει να επανέλθουμε στον ρεαλισμό και ότι δεν υπάρχουν πλέον μαγικές λύσεις. Στάθηκε ιδιαίτερα στις 251 θετικές ψήφους οι οποίες απέδειξαν σε όλους ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να την κρατήσουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Σύμφωνα και με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, τα μηνύματα τα οποία έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι καταρχήν αισιόδοξα και υπάρχει μια θετική διάθεση έχοντας πάντα ως ερωτηματικό τη στάση της Γερμανίας.

Ο κ. Μαυρωτάς σχολίασε ότι χθες ήταν μια δύσκολή νύχτα για τη Βουλή την οποία κάποιοι προσπάθησαν να την κάνουν δυσκολότερη αλλά τελικά δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Επεσήμανε ότι το Ποτάμι πιστεύει στην ευρύτερη συναίνεση και ότι σίγουρα πολλά από τα μέτρα τα οποία προβλέπονται είναι αρκετά δυσάρεστα και δύσκολα αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το εμπροσθοβαρές πακέτο επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής. Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην αβεβαιότητα η οποία υπάρχει στη χώρα με τις τράπεζες κλειστές και τον τουρισμό να πλήττεται. Επίσης συμπλήρωσε ότι «Δε μπορούμε να πάρουμε ασανσέρ να βγούμε από την κρίση αλλά πρέπει να πάμε από τις σκάλες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης τους τελευταίους πέντε μήνες λέγοντας ότι οι Έλληνες πλήρωσαν το ακριβότερο μάθημα-πείραμα game theory στην ιστορία. Συμπλήρωσε ότι η επίτευξη της συμφωνίας είναι ένας Γολγοθάς αλλά η υλοποίησή της είναι ένα Έβερεστ για αυτό και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η προσήλωση της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις. Το ζητούμενο για τον βουλευτή του Ποταμιού και το Ποτάμι είναι να δημιουργηθούν δουλειές στην ελληνική οικονομία ειδάλλως θα γυρνάμε συνέχεια σε ένα φαύλο κύκλο λιτότητας.

Τέλος αναφέρθηκε στο ότι η προτεραιότητα τώρα είναι να υπάρξει ομοθυμία ώστε να έρθει μια συμφωνία για να ομαλοποιηθεί η πληγωμένη βαριά ελληνική οικονομία. Κι εκεί ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός στο χθεσινό του διάγγελμα, σε αντίθεση με κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ που χωρίζουν τους Έλληνες σε πατριώτες και αντιπατριώτες..

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

11 Ιουλίου 2015, ΕΡΤ