25 Ιουνίου, 2015

Η Ελλάδα να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης

Οντίν Λιναρδάτου

της Οντίν Λιναρδάτου Όσο καθυστερεί να υπογραφεί η συμφωνία, τόσο περισσότερο θα δυσκολευτούν και οι εταίροι μας να πείσουν τα δικά τους κοινοβούλια να υιοθετήσουν τα μέτρα που χρειάζεται η Ελλάδα.

Η Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων στο Ποτάμι, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και στον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Οντίν Λιναρδάτου κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες συνοδεύοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη στις συναντήσεις του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όλοι λένε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και παρουσιάζονται μεν ευγενικοί αλλά κατηφείς. «Μας ξεκαθαρίζουν με κάθε τρόπο πως πρέπει άμεσα να καταλήξουμε σε συμφωνία γιατί αυτό είναι το Α και το Ω αυτή τη στιγμή προτού συζητηθεί οτιδήποτε άλλο» σημείωσε.

Μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, η κ. Λιναρδάτου μετέφερε την εικόνα που εισέπραξαν η οποία είναι η εξής: «Όλα είναι ανοιχτά για βοήθεια και χρηματοδότηση για την Ελλάδα, τόσο των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτικών επενδύσεων. Ωστόσο, όλα ξεκινούν από την υπογραφή της συμφωνίας».

Πολλές φορές, σχολίασε η κ. Λιναρδάτου, αντίθετα με την εικόνα που δημιουργείται, υπάρχουν χώρες μικρές που αντιδρούν πολύ στο να υπάρχουν εξαιρέσεις σε ο,τι αφορά τη χώρα μας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι χώρες που έχουν περάσει από μνημόνια και έχουν αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουν θετικά την εξαίρεση της χώρας μας από οποιαδήποτε μέτρα τα οποία κι εκείνες χρειάστηκε να πάρουν» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι όλα αυτά ειπώθηκαν με πάρα πολύ καλή διάθεση και ευγένεια από την πλευρά των Ευρωπαίων. «Μας το είπαν πολύ ειλικρινά ότι θεωρούν την Ελλάδα αναπόσπαστο κομμάτι της Ε.Ε. και πρέπει κι εκείνοι και εμείς να κάνουμε τα πάντα για να κλείσει η συμφωνία» επεσήμανε η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού.

«Όσο καθυστερεί να υπογραφεί η συμφωνία, τόσο περισσότερο θα δυσκολευτούν και οι εταίροι μας να πείσουν τα δικά τους κοινοβούλια να υιοθετήσουν τα μέτρα που χρειάζεται η Ελλάδα» διαπίστωσε στη συνέχεια, συνοψίζοντας ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όσο καθυστερεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Τόνισε, δε, ότι οι εταίροι φρόντισαν να καταστήσουν το θέμα αυτό σαφές. Τέλος, ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων και ότι προτεραιότητα μας είναι να παραμείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

* Η Οντίν Λιναρδάτου είναι επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και ΜΜΕ

25 Ιουνίου 2015, Αθήνα 984