15 Μαΐου, 2019

Η εκπαίδευση των νέων πρέπει να συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές ανάγκες του 21ου αιώνα

Όλγα Αυγουστάτου

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιου Όλγα Αυγουστάτου στην εκπομπή “Athens Calling” της ΕΡΑ, του δημοσιογράφου Περικλή Βασιλόπουλου.

“Οι Έλληνες πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις ταχύτατες αλλαγές στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας” επεσήμανε η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιου Όλγα Αυγουστάτου στην εκπομπή “Athens Calling” της ΕΡΑ, του δημοσιογράφου Περικλή Βασιλόπουλου. Η κ. Αυγουστατου στάθηκε στο θέμα της εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων όλων των νέων στην Ευρώπη, για πρόσβαση στην εκπαίδευση με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων που θα τους είναι χρήσιμες στον 21ο αιώνα.

Αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές πολιτικές ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων, ακόμη κι όταν είναι προσωρινοί σε έναν τόπο και μίλησε για τις πολιτικές της Ευρώπης που αφορούν τους πολίτες άνω των 55 ετών, την επανεκπαίδευση τους, ώστε να είναι παραγωγικοί, την πλατφόρμα EPALE - European Platform for Adult Lifelong Education - της ΕΕ για ενεργό και υγιή γήρανση. Καταλήγοντας υπογράμμισε τα στερεότυπα της ηλικίας και για τις διακρίσεις εις βάρος της τρίτης ηλικίας που πρέπει κάποια στιγμή να εκλείψουν.

Ακούστε το ηχητικό: