3 Μάιος, 2017

Οι δράσεις του Ποταμιού αποτυπώνουν το καινούργιο

Γιώργος Γκαρής

Την νέα συμφωνία σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο γραμματέας οργανωτικού του Ποταμιού Γιώργος Γκάρης
Όπως είπε η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται την συνέχεια της χρεοκοπίας της χώρας. Αυτή την πραγματικότητα βιώνει τόσο ο λαός της Δυτικής Ελλάδας αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα που η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το Ποτάμι δεν είναι ευχαριστημένο με αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η μάλλον αυτό που θα παρουσιάσει καθώς τίποτα μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί επίσημα στις επιτροπές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά αν πήραμε κάτι για το χρέος, αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες με το Ποτάμι να μην θέλει να προκαταλάβει τίποτα, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σε ιδιαίτερες λογικές, ωστόσο σε ότι αφορά το αφορολόγητο όλα δείχνουν ότι κατεβαίνει στις 5.681 ευρώ, όταν η ίδια η κυβέρνηση μιλούσε για 12.000 σε εποχές που γνώριζε την πραγματικότητα αλλά την απέκρυπτε από την Ελληνική Κοινωνία.

Ωστόσο υπάρχει πλαφόν 18% στο κούρεμα της προσωπικής διαφοράς αλλά και στο πακέτο μπαίνουν και επικουρικές συντάξεις και μια σειρά επώδυνων μέτρων που δεν έχουν καμία σχέση με όσα υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά την προοπτική του Ποταμιού, είπε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα του, καθώς ζητάνε από την Ελληνική κοινωνία να δει όλη αυτή την πορεία που έχουν από την ίδρυση τους ως Κίνημα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εποχές είναι πολύ ιδιαίτερες ώστε να ακολουθήσουν βήματα που θα κάνουν περισσότερο την κοινωνία να κοντοσταθεί, καθώς η κοινωνία παίρνει τις αποφάσεις της λίγο πριν από την κάλπη και αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Σεβόμαστε ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι για εμάς ιερές αγελάδες, αλλά εργαλεία τα οποία παρακολουθούμε με πολλή προσοχή.

Επίσης είπε ότι το Ποτάμι προέρχεται από την Κοινωνία, είμαστε μέλος της, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι αυτή την στιγμή οι πολίτες περιμένουν τι θα συμβεί στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο με το Ποτάμι να υπόσχεται να μην απογοητεύσει τους Έλληνες πολίτες και να μην μπει σε λογική μικροκομματικών συμφερόντων, καθώς είμαστε η μαγιά του καινούριου και το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι το κίνημα εκείνο του οποίου οι δράσεις του θα αποτυπώνουν τα θέλω και τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: lefkadatoday.gr

* Ο Γιώργος Γκαρής είναι γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού