19 Ιουλίου, 2018

Η δράση του Ποταμιού ενάντια στα πλαστικά

Ποτάμι

Η επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση και η σχετική καμπάνια

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τα πλαστικά, υπενθυμίζουμε τις δράσεις στις οποίες προέβη το Ποτάμι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στις 5 Ιουνίου 2018, ζητώντας την κατάργηση όλων των πλαστικών ειδών μιας χρήσης (ποτήρια, καλαμάκια, μπουκάλια, πιάτα, μαχαιροπήρουνα, συσκευασίες τροφίμων) από τα κυλικεία και το εστιατόριο της Βουλής.

Διαβάστε την επιστολή εδώ.

Επιπρόσθετα, με αφορμή τους νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης, που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και οι βουλευτές, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Ποτάμι έθεσε ως ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας τον σχεδιασμό μίας εθνικής στρατηγικής απεξάρτησης από τα πλαστικά με τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου, που θα προωθεί την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση πλαστικών υλικών. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να απαντήσει αν εξετάζει την ενδεχόμενη επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στη χρήση πλαστικών προϊόντων, πέραν της πλαστικής σακούλας.

Διαβάστε την επίκαιρη ερώτηση εδώ.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Ποτάμι οργάνωσε μια νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης στα social media με τίτλο «Πόσα ακόμα θα πετάξεις;» και hashtag «#stamatise_to».

Δείτε την καμπάνια και τις σοκαριστικές εικόνες εδώ.