Copy the snippet below and paste it in between the tags of the pages(s) you'd like to track, right after the global site tag.
15 Απριλίου, 2016

«Η Δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια, καταλογισμό ατομικής ευθύνης και ποινές»

Ποτάμι

Να χυθεί άπλετο φως στις δανειοδοτήσεις των κομμάτων και τα ΜΜΕ ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής λέγοντας: «Η Δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια, καταλογισμό ατομικής ευθύνης και ποινές. Αυτή είναι η έμπρακτη αυτοκριτική που ζητάμε από τα κόμματα που κυβέρνησαν» ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι οι πρωτοβουλίες του είναι προσχηματικές και έχουν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση που προσλαμβάνει εκδότες και διαχειριστές περιθωριακών ΜΜΕ κατηγορώντας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν φτάσει στο σημείο να ταυτίζονται και να ενισχύουν σάιτ εθνικιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου. «Πόσο χαμηλά θα πέσετε για μια καρέκλα» είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δυσανασχετούσαν με τις αποκαλύψεις του Ποταμιού.

Ο Επικεφαλής του Κινήματος αναφέρθηκε στα δάνεια που έχουν πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητώντας να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια στα ακριβή ποσά λέγοντας: «Πόσα είναι τα δάνεια των κομμάτων; Τώρα κάποιοι τα ανεβάζουν σε 400 εκατομμύρια. Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος το 2013 μιλούσε για οφειλές 272,5 εκατομμυρίων όλων των κομμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα και έλεγε ότι το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούσε 8,3 εκατομμύρια σε δάνεια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται λοιπόν. Και προ κρίσης και μετά κρίσης. Το 2014 κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα σας πήρε δάνειο 1,5 εκατομμύριο από την Εθνική Τράπεζα. Δεν είναι πολλά σε σύγκριση με τα δεκάδες εκατομμύρια των παλαιών κομμάτων εξουσίας αλλά δεν είναι και λίγα σε μια εποχή που ο δανεισμός έχει κλείσει για επιχειρήσεις και ιδιώτες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε τα ακριβή ποσά που έχει δαπανήσει το Ποτάμι στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχει λάβει μέρος και κάλεσε και τα άλλα κόμματα να δημοσιοποιηθούν αντίστοιχα τις εκλογικές τους δαπάνες.

Μιλώντας για τα δάνεια των ΜΜΕ αναρωτήθηκε πόσα είναι σήμερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ: «Μία έρευνα εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκατομμύρια και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης πλήρης και λεπτομερής φάκελος με τις δανειακές υποχρεώσεις ομίλων και επιχειρήσεων ΜΜΕ. Πού είναι αυτός ο φάκελος; Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα και όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού από όπου θα ανασύρεται επιλεκτικά ότι χρειάζεστε για να χτυπήσετε κάποιον αντίπαλο της Κυβέρνησης. Πρέπει να δούμε όλα τα στοιχεία, ποιοι πήραν δάνεια και με ποιους όρους τα πήραν. Ποια στελέχη και μέτοχοι ΜΜΕ έχουν πλουτίσει ενώ τα Μέσα τους έχουν χρεοκοπήσει;».

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα ζήτησε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών ρωτώντας τα στελέχη της Κυβέρνησης: «Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ ; Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία μέσα σε αυτή την κρίση που κόβονται συντάξεις;» ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Eδώ στην Ελλάδα έχουμε και τα κομματικά Μέσα. Όχι τα επίσημα αλλά τις εφημερίδες και τα σάιτ που ζουν από την εύνοια του κράτους. Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Λαζόπουλοι και Βαξεβάνηδες για να αναφερθώ μόνο στις δύο άκρες του λαϊκισμού της χώρας. Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς;».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε και στις αποκαλύψεις των Panama Papers λέγοντας: «Σύμφωνα με τον παγκόσμιο χάρτη που έχει διαρρεύσει η Ελλάδα έχει 223 εταιρείες και 64 ιδιώτες. Ποιοι είναι και ποιοι συνδέονται με την πολιτική; Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν Έλληνες. Να δούμε ποιοι εμπλέκονται και να πάψουν οι ψίθυροι και οι φημολογίες».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία:

Η χώρα εξελίσσεται και φτάσαμε στη μέρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν και τις αναφορές στον Μάριο Ντράγκι. Και βέβαια μας λύθηκε και μια απορία: ο Πάπας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι. Παρατάξτε λοιπόν όλους τους ήρωες του δράματος να τους συγχαρεί. Την κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Δρίτσα, τον κ. Τόσκα, τον κ. Καμμένο. Για ποια μεταναστευτική πολιτική όμως μιλάτε; Έχετε ενημερωθεί για τον Πειραιά, για την Ειδομένη, για τη Χίο, για τη Λέσβο; Χάος και εκμετάλλευση των προσφύγων. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα σύνορα και στα νησιά.

Οι ακραίοι κάνουν πάρτι. Τολμήστε να πάτε ή στείλτε κάποιον από τους βουλευτές σας να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να κάνουν τα πάντα και η κυβέρνησή σας να μην κάνει τίποτα.

Και δώστε και κάποια απάντηση για τα πεταμένα εκατομμύρια των hot spot και τα τηλεφωνήματα του κ. Φλαμπουράρη στη Χίο: να μην κάνει ελέγχους το ΙΚΑ γιατί οι εργολάβοι κάνουν πατριωτικό καθήκον. Πατριωτικό καθήκον έναντι 1.300.000 ευρώ.

Θέλω να σας πω την ιστορία μιας τράπεζας: Ο πανίσχυρος διοικητής της τράπεζας παθαίνει ημιπληγία και τον αντικαθιστά ο Υποδιοικητής. Η πρώτη επίσκεψη που δέχεται είναι από τους κομματάρχες μιας από τις δύο «ιστορικές» παρατάξεις του τόπου. Οι κομματάρχες ζητούν από τον Υποδιοικητή χρηματική ενίσχυση γιατί έρχονται εκλογές και έχουν άδεια ταμεία ενώ οι αντίπαλοί τους είναι πέντε χρόνια στην εξουσία, και παίρνουν από παντού λεφτά. Αλλά ο υποδιοικητής αρνείται: «Ούτε μια πεντάρα για πολιτικούς σκοπούς». «Μα ο κ. Διοικητής πάντα μας έδινε», του λένε. «Εγώ όμως όχι», επιμένει ο Υποδιοικητής. Ο κ.Διοικητής βέβαια δε βοηθούσε μόνο κόμματα, βοηθούσε και εφημερίδες.

Η τράπεζα διατηρούσε ένα περίεργο κονδύλι που λεγόταν «Έξοδα Διαφημίσεως». Στην πραγματικότητα ήταν λεφτά που πήγαιναν σε εφημερίδες και δημοσιογράφους για να γράφουν καλά λόγια και να μην ενοχλούν την τράπεζα. Ο Υποδιοικητής το καταργεί και αυτό. Αλλά αυτά συμβαίνουν μόνο στα μυθιστορήματα. Η τράπεζα αυτή ήταν η Τράπεζα Εμπορικών Παροχών. Και ο άτεγκτος Υποδιοικητής της ήταν ο Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν. -Καραγάτσης 1939.

Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι τα τρίγωνα της αμαρτίας είναι εφευρέσεις της μεταπολίτευσης.

Κυρίες και κύριοι

Το Ποτάμι ξόδεψε στις ευρωεκλογές του ‘14 100.000 ευρώ. Το Ποτάμι ξόδεψε για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 395.000 ευρώ και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξόδεψε 480.000 ευρώ.

Λογικά ποσά που καλύφθηκαν: από την κρατική χρηματοδότηση, από τις εισφορές τις δικές μου και των βουλευτών μας και από τις εισφορές και τα κουπόνια που αγόρασαν φίλοι μας.

Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα -και αν κάνω λάθος διορθώστε με- που έχει δημοσιοποιήσει όλες τις εκλογικές του δαπάνες. Πόσα όμως ξόδεψαν τα άλλα κόμματα στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου; Πότε θα μάθουμε;

Δε μου αρέσουν οι υποδείξεις αλλά πιστεύω ότι σήμερα που συζητάμε για τα δάνεια των κομμάτων -για τις σπατάλες των κομμάτων- η συζήτηση έπρεπε να ξεκινάει με αυτόν τον απολογισμό.

Εμείς για να μην έχουμε ανάγκη από δάνεια και ύποπτες χρηματοδοτήσεις δε διατηρούμε κομματικά γραφεία πουθενά στην Ελλάδα, δε γεμίζουμε τις πόλεις με αφίσες, δεν κάνουμε πολυέξοδες περιοδείες. Τα στελέχη μας μετακινούνται με δικά τους έξοδα.

Πόσο κοστίζει η αφισοκόλληση όλης της Αθήνας; Πόσο να βάλεις σάντουιτς την εικόνα σου σε όλες τις κολώνες της Ελλάδας; Είναι παράνομο βέβαια αλλά οι αρχηγοί εκστασιάζονται

Πού βρίσκονται, λοιπόν, όλα αυτά τα εκατομμύρια κύριοι βουλευτές; Ποιος τα δίνει αυτά τα λεφτά; Πείτε μας εσείς πού τα ξοδέψατε.

Ρωτώ όμως: Πόσα είναι τα δάνεια των κομμάτων; Πόσα έχουν πάρει;

Το 2011 είχε υπολογιστεί, διαβάζω σε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο του καθηγητή κ. Αλιβιζάτου, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούσαν στις τράπεζες 235 εκατομμύρια. 115 εκατομμύρια το ΠΑΣΟΚ και 120 εκατομμύρια η ΝΔ.
Τώρα κάποιοι τα υπολογίζουν σε 400 εκατομμύρια!

Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος το 2013 μιλούσε για οφειλές 272,5 εκατομμυρίων όλων των κομμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα.

Αυτό το πόρισμα έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούσε 8,3 εκατομμύρια σε δάνεια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δανείζεται λοιπόν! Και προ κρίσης και μετά κρίσης. Το 2014, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα σας πήρε δάνειο 1,5 εκατομμύριο από την Εθνική Τράπεζα. Δεν είναι πολλά σε σύγκριση με τα δεκάδες εκατομμύρια των παλαιών κομμάτων εξουσίας αλλά δεν είναι και λίγα σε μια εποχή που ο δανεισμός έχει κλείσει για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Τα παλιά κόμματα, λοιπόν, είχαν πάντα προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες. Κανείς δεν εξέταζε αν ήταν αξιόπιστα για να πάρουν δάνεια. Δε γινόταν καμία έρευνα της πραγματικής εικόνας ενεργητικού-παθητικού. Το μόνο κριτήριο μέχρι το 2014 για να τους χορηγηθεί δάνειο ήταν η μελλοντική κρατική χρηματοδότηση.

Όσα ήθελαν ζητούσαν, όσα ήθελαν έπαιρναν.

Δεν ευθύνονται προφανώς συλλήβδην οι παρατάξεις για τα δάνεια. Αλλά κάποιοι τα πήραν. Ποιοι είναι και πού είναι τώρα; Περιμένουν να γίνουν υπουργοί και να ξανασώσουν τη χώρα ή τους διώξατε;

Θέλουμε στοιχεία, κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν ο διαχειριστής μιας επιχείρησης είχε πάρει δάνειο με τους όρους που τα παίρνατε εσείς, τώρα αυτοί οι διαχειριστές θα ήταν στην φυλακή. Και αυτοί και τα τραπεζικά στελέχη που τους τα έδωσαν. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα λεφτά; Πού σπαταλήθηκαν;

Η Δημοκρατία απαιτεί καταλογισμό ατομικής ευθύνης και ποινές. Γιατί δεν το έχετε πράξει; Αυτό είναι η «έμπρακτη αυτοκριτική» που ζητάμε από τα κόμματα που κυβέρνησαν.

Δεν ήταν όμως μόνο τα δάνεια. Ήταν και οι επιχορηγήσεις από τα ταμεία του κράτους που ήταν σκανδαλώδεις. Από το 1997 έως το 2014, 825 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στα κόμματα.

Τις δύο τελευταίες χρονιές πριν από τα Μνημόνια, τότε που όλα μύριζαν χρεοκοπία, οι κρατικοί κρουνοί ήταν ορθάνοιχτοι. Το 2008 διατέθηκαν 64 εκατομμύρια στα κόμματα και το 2009, 68 εκατομμύρια ευρώ.
Πάμε και στην τρίτη κορυφή του αμαρτωλού τριγώνου. Τα μίντια και τη χρηματοδότησή τους. Πόσα είναι σήμερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ; Μία έρευνα εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκατομμύρια και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης πλήρης και λεπτομερής φάκελος με τις δανειακές υποχρεώσεις ομίλων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Πού είναι αυτός ο φάκελος; Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα κ.Τσίπρα. Και όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού σας από όπου θα ανασύρετε επιλεκτικά ό,τι χρειάζεστε για να χτυπάτε αυτούς που αυτή την εποχή είναι απέναντί σας.

Να δούμε όλα τα στοιχεία, λοιπόν. Ποιοι πήραν δάνεια. Με ποιους όρους τα πήραν. Πού βρίσκονται αυτά τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Ποια στελέχη και μέτοχοι ΜΜΕ έχουν πλουτίσει ενώ τα Μέσα τους έχουν χρεοκοπήσει;

Πάψτε λοιπόν να βγάζετε μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες και αποκαλύψτε όλα τα στοιχεία. Όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι πρωτοβουλίες σας είναι προσχηματικές. Μόνος σας στόχος είναι η δημιουργία εντυπώσεων.

Δεκατέσσερις μήνες πριν, στις 10 Φεβρουαρίου του ‘15, στη συζήτηση των πρώτων προγραμματικών δηλώσεων, σας είχα καλέσει να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις πολιτικής- μίντια- τραπεζών, οι οποίες επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία και νοθεύουν την ενημέρωση.
Ο αμαρτωλός εναγκαλισμός πολιτικής - μίντια – τραπεζών έχει χαράξει την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. Τράπεζες που βοηθούν ΜΜΕ, ΜΜΕ που βοηθούν πολιτικούς, πολιτικοί που βοηθούν τραπεζίτες. Και αυτά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ίσως παντού.
Ο Λεπέν για χρόνια στήριζε τις προεκλογικές του καμπάνιες στο σύνθημα: «είστε όλοι διεφθαρμένοι». Και τώρα έρχονται έγγραφα από τον Παναμά που δείχνουν ότι άνθρωποι της Λεπέν έχουν βγάλει πολλά λεφτά έξω. Το θέμα ερευνά ήδη η γαλλική δικαιοσύνη.

Δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών φιγουράρουν στα «Panama Papers»,συν 128 πολιτικοί ή άμεσοι συνεργάτες πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Και οι Έλληνες, που είναι μέσα, ποιοι είναι; Μερικά μόνο ονόματα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα όμως με τον παγκόσμιο χάρτη που έχει διαρρεύσει η Ελλάδα έχει στα «Panama Papers» 223 εταιρείες και 64 ιδιώτες.

Ποιοι είναι; Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν Έλληνες. Να δούμε ποιοι εμπλέκονται και να πάψουν οι ψίθυροι και οι φημολογίες. Σας καλούμε να το πράξετε κ. Τσίπρα. Ως εθνική αντιπροσωπεία - όλοι μαζί- να ζητήσουμε πλήρη πρόσβαση.

Οι φίλοι σας οι Ποδέμος κατηγορούνται ότι πήραν 7 εκατομμύρια ευρώ από μια ξένη κυβέρνηση. Μια ξένη κυβέρνηση που είναι και σε σας -για ανεξήγητους λόγους- ιδιαίτερα αγαπητή, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Είχατε πάει και εσείς τον Μάρτιο του 2013, κύριε Πρωθυπουργέ, ίσως και για να θαυμάσετε τα «επιτεύγματα» της πολιτικής των συντρόφων σας. Θυμάμαι και το ταξίδι της κυρίας Δούρου και του κ. Ήσυχου τον Ιούλιο του 2012 όταν πήγαν να δουν τον Τσάβες. Και του ξαδέρφου σας, του κ.Γιώργου Τσίπρα που είχε σπεύσει εκεί πέρυσι τον Απρίλιο αναζητώντας προφανώς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Στη χώρα που και το χαρτί τουαλέτας δίνεται με δελτίο.

Ο Χουάν Κάρλος Μονεδέρο, πάντως, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού των Ποδέμος, παραιτήθηκε πριν από έναν χρόνο γιατί αποδείχθηκε ότι είχε λάβει 425.000 ευρώ από 4 λατινοαμερικάνικες κυβερνήσεις για συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως ισχυρίστηκε. Και τα μισά τα έδωσε στο ταμείο του κόμματος. Παντού τα ίδια συμβαίνουν τελικά.

Ο αρχηγός των Ποδέμος, λοιπόν, ο φίλος σας ο κ. Ιγκλέσιας αρνείται ότι χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας αλλά η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ισπανίας επιμένει. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις. Αν και η Αυγή έχει βγάλει ήδη την αθωωτική απόφαση και μιλάει για «πλαστό ντοσιέ εναντίον του Ιγκλέσιας».

Η Liberation παρόλα αυτά πριν 8 μέρες επιμένει: «Οι Ποδέμος κατηγορούνται για παράνομη χρηματοδότηση».

Ζητάμε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ ; Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία;

Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε ανεπτυγμένο και ένα άλλο φαινόμενο. Είναι τα κομματικά Μέσα. Έχουμε τα κρατικά, έχουμε τις επιχειρήσεις, έχουμε και τα κομματικά Μέσα. Και δε μιλώ για τα επίσημα. Αυτά είναι καλοδεχούμενα.
Μιλώ για τις εφημερίδες και τα site που ζουν από την εύνοια του κόμματος. Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: Λαζόπουλος – Βαξεβάνης, για να πάρω τις δύο άκρες του λαϊκισμού.

Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς; Αποκαλύψαμε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου. Κανείς στην κυβέρνηση δεν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει.

(παρέμβαση Καμμένου)

Μιλάμε για το site «Ολυμπία». Είναι υπάλληλός σας κ.Καμμένε! Γιατί κάνετε ένα πολύ μεγάλο λάθος που παρεμβαίνετε αυτή τη στιγμή. Δέχεστε λοιπόν ότι είναι κυβερνητικός σας υπάλληλος;
Προσέξτε τι έχει συμβεί κ. συνάδελφοι. Όταν λέγαμε ότι έχουμε στοιχεία, ότι κάποιοι εκδότες και διαχειριστές site είναι κυβερνητικοί υπάλληλοι, μας λέγατε «φέρτε στοιχεία». Φέρνουμε στοιχεία, με ονοματεπώνυμα και τώρα μας λέτε «πέρα από τον μισθό τους υπάρχει κάτι άλλο που έχουν πάρει από το ελληνικό δημόσιο;» Δηλαδή δέχεστε ότι μπορεί να έχετε κυβερνητικούς υπαλλήλους τους εκδότες, τους διαχειριστές των site. Και πάμε τώρα στο αν έχουν πάρει διαφημίσεις από το δημόσιο. Και επειδή έχουν πάρει διαφημίσεις από το δημόσιο, εμείς θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία.
Μου αρέσει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνετε στο σημείο να υπερασπίζεστε ακόμα και τα εθνικιστικά, ρατσιστικά site. Πόσο κατάντια θα δούμε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους; Δε μ΄αρέσει να μιλάω σ’ αυτούς τους τόνους αλλά ξεστραβωθείτε, δείτε λίγο αυτό το site που αναφέρω και μετά χειροκροτήστε αυτές τις παρεμβάσεις του κ. Καμμένου. Πόσο χαμηλά θα πέσετε επιτέλους;

Οι δικές μου αρχές δεν έχουν καταπατηθεί για μια καρέκλα όπως οι δικές σας .
Για να γίνει πιστευτό το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι «θέλετε απαντήσεις για τις πομπές των άλλων» θα πρέπει να μη δημιουργούνται καινούριες πομπές. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Ζητάμε και κάτι άλλο: Το κράτος να ορίζει με σαφήνεια το ποσό που δικαιούται κάθε κόμμα, κάθε έτος και να υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων της χρηματοδότησης. Γιατί αν το κόμμα δε γνωρίζει πότε θα πάρει τα χρήματα που προορίζονται γι’ αυτό δεν μπορεί να κάνει μια στοιχειώδη πρόβλεψη για τα έξοδά του.

Διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες. Διαφάνεια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Διαφάνεια και κανόνες στην κρατική διαφήμιση. Διαφάνεια και κανόνες στα κονδύλια των υπουργείων που απασχολούν δημοσιογράφους. Να δοθούν όλα τα ονόματα των δημοσιογράφων που πληρώνονται από το κράτος. Αυτό ζητάμε και αυτό ζητούσα και ως δημοσιογράφος 30 χρόνια. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα, και στην περίπτωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές. Το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com