22 Ιουλίου, 2018

«Οι δηλώσεις για το αν θα συνεργαστούμε με τον ένα ή με τον άλλο, θολώνουν το μήνυμα του Ποταμιού»

Δημήτρης Τσιόδρας

Συνέντευξη του Δημήτρη Τσιόδρα στο ΑΠΕ

«Υπάρχουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα πάνε στη ΝΔ, ούτε στο ΚΙΝΑΛ. Υπάρχει κεντρώος κόσμος που πίστεψε ότι η ΝΔ μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη θα γινόταν ένα κεντρώο κόμμα και βλέπει να έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά. Υπάρχουν νέοι που δεν θα πάνε ούτε σε αυτούς που κυβέρνησαν, ούτε σε αυτούς που κυβερνούν. Εκεί θα κριθούμε», προσθέτει.

Για τις διαφορετικές απόψεις των στελεχών του Ποταμιού για τις συνεργασίες εκτιμά ότι «οι διαρκείς δηλώσεις για το αν θα συνεργαστούμε με τον ένα ή με τον άλλο, θολώνουν το μήνυμα του Ποταμιού» και σημειώνει ότι «ο κ. Ψαριανός έχει πει διάφορα και σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι δεν ήταν λάθος η συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα και σημειώνει ότι οι διαφορές τους ήταν κυρίως στον τρόπο λήψης των αποφάσεων σε μείζονα ζητήματα, όπως στο Μακεδονικό και στο αίτημα των εκλογών, «οι οποίες ελήφθησαν παρά την αντίθετη βούληση της πλειοψηφίας».

Ο κ. Τσιόδρας τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο το Ποτάμι θα καταθέσει προτάσεις για την παραγωγή, την παιδεία, το Δημόσιο, τις ελευθερίες, το περιβάλλον, τις τεχνολογίες και τα γεωστρατηγικά και από τη συμφωνία σε αυτές τις προτάσεις θα κριθεί η μετεκλογική τους κυβερνητική συνεργασία με το πρώτο κόμμα.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη στάση του Ποταμιού κατά την ψηφοφορία κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι η στήριξή τους στη συμφωνία δεν σημαίνει στήριξη στην κυβέρνηση και συμπληρώνει ότι «αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν, ακόμη κι αν ψηφιστεί η συμφωνία, τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τόνισε μεταξύ άλλων πως «Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Σίγουρα δεν πρέπει να την αντιμετωπίσει με λογική παζαριού ή με υποχωρήσεις σε άλλα ζητήματα, όπως αυτό των Μουφτήδων της Θράκης».

Τέλος, αναφερόμενος στις περικοπές συντάξεων και στο ενδεχόμενο παράτασης είπε πως οι περικοπές αυτές οφείλονται σε λάθη του παρελθόντος«Να πάνε δηλαδή ένα εξάμηνο πίσω οι περικοπές ώστε να μπορεί να πάει σε εκλογές τον Μάιο; Γιατί αυτό είναι το άγχος του. Οι περικοπές έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και εταίρων, έχουν ψηφιστεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και όπως φάνηκε και από την εγκύκλιο του κ. Χουλιαράκη περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Οι περικοπές αυτές οφείλονται αποκλειστικά στις λάθος επιλογές των προηγούμενων χρόνων, ιδίως του πρώτου εξαμήνου του 2015».

Πηγή: ΑΠΕ

* Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού