1 Οκτώβριος, 2016

«Οι δικαστές οφείλουν να παραμένουν ανεπηρέαστοι»

Ιάσονας Φωτήλας

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» στο κανάλι της ΕΡΤ με τις δημοσιογράφους Εμμανουέλα Αργείτη και Μαρίνα Δεμερτζιάν το πρωί του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου.

  • Στη χτεσινή Επίκαιρη Επερώτηση για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό δεν ακούστηκε κανένα εναλλακτικό σχέδιο από την κυβέρνηση σε περίπτωση που ναυαγήσει η συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία. Επίσης, δε δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
  • Ένας πολιτικός μπορεί να κρίνει τη συνταγματικότητα ενός νόμου. Απαγορεύεται – ειδικά ο Πρωθυπουργός - να λέει ποια πρέπει να είναι η απόφαση σε μια συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι πρωτάκουστο ένα δικαστήριο – πόσω μάλλον το Συμβούλιο της Επικρατείας – να διακόπτει τη διάσκεψη με δικαιολογία την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Οι δικαστές οφείλουν να παραμένουν ανεπηρέαστοι – πιστεύω ότι τελικά οι έλληνες δικαστές δε θα υποκύψουν σε όποιες παρεμβάσεις. Σημαντικό θέμα αποτελεί και ο ίδιος ο διαγωνισμός και η προκήρυξη – πολλές διατάξεις της οποίας δεν τηρήθηκαν.
  • Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, ήταν σωστή η στάση του κ. Πρωθυπουργού να απαντήσει αυστηρά και άμεσα.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι Βουλευτής Αχαϊας