29 Αυγούστου, 2017

«Η διαδικασία παράγει πολιτική»

Μπροστά | Πολιτική Κίνηση

Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της πολιτικής κίνησης «Μπροστά» συναντήθηκε την Τρίτη 29.08.2017 με το Νίκο Αλιβιζάτο, επικεφαλής της Επιτροπής για τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα.

Ενημερωθήκαμε για τις τεχνικές και οργανωτικές προκλήσεις της διαδικασίας. Είμαστε βέβαιοι πως ο κ. Αλιβιζάτος και η Επιτροπή θα εγγυηθούν μια εκλογή ανοιχτή και συμμετοχική.

Η μέγιστη δυνατή συμμετοχή χωρίς αποκλεισμους και η συνδυαστική χρήση κάλπης και ηλεκτρονικών μέσων για τους πολίτες που ζουν εντός και εκτός Ελλάδας είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Αναφερθήκαμε στην ανάγκη της ενότητας και της συνεργασίας των υποψήφιων προέδρων μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Η διαδικασία μετάβασης σε έναν ενιαίο φορέα θα είναι κρίσιμη. Χρειάζεται να την εγγυηθούν όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα κόμματα του χώρου, με σεβασμό στην ιστορία, στους θεσμούς και στη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Τέλος, συζητήθηκε με ενδιαφέρον η πρότασή μας για παράλληλη προαιρετική και συμβουλευτική ψηφοφορία (δεύτερη κάλπη με σύντομο ερωτηματολόγιο) για ζητήματα πολιτικών αξιών και προτεραιοτήτων, ώστε να χαρτογραφηθούν τάσεις και πεποιθήσεις του εκλογικού σώματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, συνεισφέροντας στον πολιτικό διάλογο με θέσεις και ιδέες.