4 Μαρτίου, 2017

Οι δανειστές προτιμούν τον κ. Τσίπρα επειδή υλοποιεί τις απαιτήσεις τους

Ποτάμι

«Ο κ. Τσίπρας προφανώς πίστεψε λανθασμένα ότι μπορεί μέσα στο Ευρωπαϊκό προεκλογικό περιβάλλον το οποίο υπάρχει αυτή την εποχή στην Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία να πιέσει και έκανε λάθος αφού οι χώρες αυτές έχοντας πληρώσει τμήμα των μνημονίων μας δεν φαίνονται  είναι διατεθειμένες να βάλουν στην προεκλογική τους ατζέντα ελαφρύνσεις για τους Έλληνες» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ΕΝΑ TV Λαμίας και τον Γιώργο Στεργιόπουλο μιλώντας για ακόμη ένα διαπραγματευτικό λάθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη δεν θέλει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα μας και βάσισε την άποψη του σε δύο λόγους: «Ο ένας είναι για να μην ταραχθεί το προεκλογικό κλίμα σ’ αυτές τις χώρες και ο δεύτερος, και ίσως ο σημαντικότερος, είναι ότι με τον κ.Τσίπρα οι απαιτήσεις των δανειστών υλοποιούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το ρόλο του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «Είναι σαφές ότι υποτιμήσαμε τον παράγοντα χρόνο και αυτό έδωσε τη δυνατότητα και στο ΔΝΤ να ανασυνταχθεί και να έχει παράλογες απαιτήσεις σήμερα από τη χώρα μας» αλλά ταυτόχρονα επέρριψε τις μεγαλύτερες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα των πολιτικών στη χώρα είναι ότι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. «Η άγνοια διορθώνεται αλλά όταν πιστεύεις ότι ένα θέμα το γνωρίζεις και είναι λάθος αυτό που νομίζεις τότε το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Στους σημερινούς κυβερνώντες αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό και αποδεικνύεται από τους χειρισμούς τους σε πολλά θέματα και βέβαια για το μεγάλο θέμα της αξιολόγησης» τόνισε.

Τέλος για τους στόχους του Ποταμιού το οποίο συμπλήρωσε τρία χρόνια ζωής, σημείωσε: «Θα επιμείνουμε να υπερασπιζόμαστε τη λογική και τις προοδευτικές αλλαγές στη χώρα και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τις δυναμικές μειοψηφίες της χώρας, της παραγωγής και της σκέψης να μπουν σε αυτόν τον αγώνα».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την δήλωση: