17 Νοεμβρίου, 2016

Οι χρεοκοπημένοι θα μας βγάλουν από τη χρεοκοπία;

Ποτάμι

Αν ήθελε κάποιος να δει με τον πιο καθαρό τρόπο τους λόγους χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν είχε παρά να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων. Θα έβγαζε δυο συμπεράσματα:

α) Θα καταλάβαινε αμέσως γιατί κόμματα που είναι τα ίδια χρεοκοπημένα δεν μπορούν να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία και

β) Θα έβλεπε πόσο μοιάζουν οι σημερινοί κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ με τους προηγούμενους

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστάνε αθροιστικά περίπου 390 εκ. (200 η ΝΔ κι 190 το ΠΑΣΟΚ). Ξόδευαν πολύ πάνω από τα έσοδα τους για να χρηματοδοτούν πολυδάπανες εκστρατείες, να νοικιάζουν πολυτελή γραφεία και να συντηρούν στρατιές στελεχών και παρατρεχάμεων κι έπαιρναν δάνεια βάζοντας ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση ως το 2020 (λες και ήξεραν τα ποσοστά τους μέχρι τότε). Δανεικά κι αγύριστα. “Έλα μωρέ εξουσία είμαστε ποιος θα μας ελέγξει”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του πρώην “ηθικού πλεονεκτήματος” αποκαλύπτεται ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους. Όπως προέκυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτοί που κατήγγειλαν τους προηγούμενους, εξασφάλισαν κούρεμα κατά 60% του δανείου που είχαν πάρει από κρατική τράπεζα για την αγορά των κεντρικών γραφείων τους, ενώ πρόλαβαν να συσσωρεύσουν σε αυτά τα χρόνια 8 εκ. χρέη τα οποία με τους παρόντες ρυθμούς αποπληρωμής θα αποπληρωθούν σε περίπου 20 χρόνια! Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι ενήμερος και δεν υπάρχει πρόβλημα, ό,τι έλεγε δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν 10 χρόνια…

Επειδή χειρίζονται και τα οικονομικά του κράτους όπως ακριβώς και τα οικονομικά των κομμάτων τους κι επειδή για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού τα μόνα ένσημα που έχει κολλήσει είναι τα κομματικά, δεν απορούμε που βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι και δεν ελπίζουμε ότι οι χρεοκοπημένοι μπορούν να μας βγάλουν από τη χρεοκοπία.