17 Μαΐου, 2017

Η χώρα πληρώνει το κόστος του αριστερού και του δεξιού λαϊκισμού

Δημήτρης Τσιόδρας

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας το πρωί της Τετάρτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τώρα» και την Άννα Μπουσδούκου.

Ο κ. Τσιόδρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης, καθώς και στο γεγονός ότι η χώρα πληρώνει το κόστος του αριστερού και του δεξιού λαϊκισμού. Ακόμη ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως «αντί να βγαίνουμε από την κρίση, βολοδέρνουμε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο. Παράλληλα, αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια όχι μόνο ψήφισαν ένα αλλά ψηφίζουν και δεύτερο και πάμε από μέτρα σε μέτρα.

Παράλληλα πρόσθεσε πως όταν η κυβέρνηση κατηγορεί άλλους για ψέματα δεν είναι λογικό καθώς οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πει τόσα πολλά ψέματα που δεν γίνεται να τους φτάσει κάποιος άλλος.

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα ο κ. Τσιόδρας είπε πως είναι ψέματα, ενώ υπενθύμισε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Αντ αυτού όπως τόνισε έρχονται 4.9 δισ μέτρα.

Τέλος αναφορικά με το χρέος υπογράμμισε πως έχει υποστεί κούρεμα δύο φορές το 2012, ενώ σημείωσε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις τον προηγούμενο Μάιο από το Eurogroup με βάση τις οποίες θα υπάρξουν ρυθμίσεις για το χρέος οι οποίες δεν αφορούν «κουρέματα», αλλά αφορούν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι εκπρόσωπος τύπου