4 Αυγούστου, 2017

Η αριστεία είναι διαδρομή και όχι προορισμός

Γιώργος Μαυρωτάς

Την αριστεία ως διαδικασία και όχι κατάσταση παρουσίασε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Ενημέρωση» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους Έλενα Παπαδημητρίου και Νίκο Υποφάντη, το πρωί της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2017. Όρισε την αριστεία ως τη συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης.

Εξέφρασε την απορία του για τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή περί 7 χρόνων και 8 χρόνων που σηκώνουν τη σημαία, διερωτώμενος αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στα ιδιωτικά σχολεία, καθώς στα δημόσια είναι γνωστό πως οι σημαιοφόροι είναι 12χρονοι, δηλαδή σε ηλικία που έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Θα πρέπει λοιπόν να δεχθούν το μήνυμα πως η επιτυχία και η διάκριση πρέπει να είναι συνάρτηση της προσπάθειας και όχι της τύχης, της γνωριμίας και γενικότερα εξωγενών παραγόντων. Διαπίστωσε, ανατρέχοντας στην εμπειρία του από τον αθλητισμό, πως τα ορθά μηνύματα περνούν στον άνθρωπο από την παιδική ηλικία και αποτελούν προίκα για μια ζωή.

Αναφερόμενος στην οικονομία, έκρινε πως παρά το ότι οι ασφαλιστικές εισφορές μπορεί να έχουν μειωθεί στα χαμηλά εισοδήματα, η μεσαία τάξη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η ιδιωτική πρωτοβουλία που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και το κυρίως δημιουργικό κομμάτι, το άλογο που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση, έχουν θιγεί, μετατρεπόμενες σε αγελάδα που διαρκώς αρμέγεται μέχρι να εξαφανιστεί. Χαρακτήρισε την υπερφορολόγηση ως γάγγραινα της οικονομίας, εντάσσοντας σε αυτήν και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ολοκληρώνοντας, διαπίστωσε πως, ενώ ακόμα και ο Πρωθυπουργός, πανηγυρίζοντας για τη μείωση του ελλείμματος, χρησιμοποιεί τα πορίσματα του κ. Γεωργίου αναφερόμενος σε μείωση από το 15% στο 1, με την αέναη διαδικασία δίωξης του κ. Γεωργίου πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου