18 Φεβρουάριος, 2019

Η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού θα συνεχιστεί και μετά τις ευρωεκλογές

Κατερίνα Μπακογιάννη

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνα Μπακογιάννη, στο ραδιόφωνο 247 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.

«Το Ποτάμι θα κατεβεί αυτόνομο στις εκλογές, το ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα είναι ήδη πολύ μεγάλο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου συμπληρώνοντας πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών έχει ήδη καλύψει το 60% των θέσεων των υποψηφίων.

Σχολιάζοντας την εμφάνιση πρώην στελεχών του Ποταμιού στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «είναι πάρα πολύ εύκολο να πάει κάποιος σε ένα μεγάλο κόμμα αν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσει την καρέκλα του. Αυτά είναι προσωπικές επιλογές. Πρόκειται για ανθρώπους που εκμεταλλλεύτηκαν τη δυναμική που είχε κι εξακολουθεί να έχει το Ποτάμι στον κόσμο για να εκλεγούν και κατόπιν θεώρησαν ότι τους βολεύει καλύτερα να είναι σε ένα μεγάλο κόμμα».

Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν σύμπλευση Ποταμιού-ΣΥΡΙΖΑ μετά τη Συμφωνία για το Μακεδονικό, η Κατερίνα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πάγια θέση του Ποταμιού από το 2014. «Είναι κρίμα η αντίληψη που επικρατεί στην Ελλάδα, ότι αν μείνεις πιστός στις θέσεις και τις αξίες σου, στηρίζεις ένα άλλο κόμμα. Ειδικά όταν την ίδια στιγμή το Ποτάμι καταψήφισε την κυβέρνηση στη Βουλή».

Ολοκληρώνοντας τόνισε πως «το Ποτάμι είναι πιο ώριμο σήμερα. Κοιτάμε μπροστά», προσθέτοντας πως στις 26 Φεβρουαρίου, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 5 χρόνων από τη δημιουργία του Ποταμιού, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι κ. Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: