6 Μαΐου, 2014

H πρόταση για τους τραπεζίτες

Ποτάμι

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας πρέπει να επιλέγεται μέσα από μεγάλο διεθνή διαγωνισμό όπως ακριβώς έγινε και στη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτή είναι η πρόταση του Ποταμιού όπως την ανέπτυξε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Πρώτη Γραμμή του Σκάι, στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, όπου σημείωσε πως έτσι παύει να υπάρχει θέμα ανάμεσα στον αρεστό του Σαμαρά και τον αρεστό του Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε πως ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας πρέπει να προκύπτει μέσα από μεγάλο διεθνή διαγωνισμό, όπως δηλαδή συνέβη και στη Μεγάλη Βρετανία όπου ένας Καναδός επελέγη να εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Αναφερόμενος στην προεκλογική κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, πρότεινε να αρνηθούν τα κόμματα αυτά τα χρήματα και το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που τους αναλογεί να προσφερθεί σε 15.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη. «Την ώρα που κάποιες οικογένειες πεινάνε», δήλωσε χαρακτηριστικά, «δεν έχεις κανένα λόγο να πάρεις 7 εκατομμύρια έκτακτης κρατικής επιχορήγησης».

Τόνισε τέλος, σε ο, τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, πως αυτές έχουν αξία μόνο εάν αποδίδουν κάτι στην κοινωνία. «Με αυτή την έννοια είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις όταν δεν αντιλαμβανόμαστε τα κέρδη για την ελληνική κοινωνία αλλά υποστηρίζουμε τις επί μέρους ιδιωτικοποιήσεις που μπορούν να δώσουν ένα όφελος στην κοινωνία αυτή», είπε σχετικά.

Δείτε την συνέντευξη:

διαβάστε επίσης