9 Ιουνίου, 2015

H περίπτωση να μην υπάρξει συμφωνία επιφέρει χρεοκοπία

του Θανάση Σκόκου Αυτή τη στιγμή κρίνεται το εάν η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την οριστική ένταξή της σε αναπτυξιακή πορεία και όχι σε συνθήκες εντατικής στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

Στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Σκόκος το πρωί της Τρίτης και ξεκαθάρισε πως το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να έχουμε συμφωνία. Εκτίμησε, ωστόσο, πως «αποκλείεται να έχουμε μια καλή συμφωνία αλλά θα πρόκειται για συμφωνία φόρων».

Σε αυτό το σημείο, όπως δήλωσε, «κρίνεται το εάν η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την οριστική ένταξή της σε αναπτυξιακή πορεία και όχι σε συνθήκες εντατικής στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη».

Ο κ. Σκόκος εκτίμησε ότι περνάμε μια φάση, ίσως όχι την πιο δύσκολη αλλά το δύσκολο είναι να μπει η χώρα σε μια αναπτυξιακή πορεία και να συζητήσουμε για πράγματα που έχουν φύγει από την ατζέντα: πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πως θα μειωθεί η ανεργία και θα πάρει η χώρα μια θετική πορεία. Κληθείς στη συνέχεια να ορίσει πώς θα ήταν μια μη-κακή συμφωνία, ο κ. Σκόκος είπε πως μια τέτοια θα ήταν η λιγότερο οδυνηρή και εκείνη που θα λαμβάνει υπόψη της κάποιους παράγοντες δεδομένου ότι δεν έχουμε ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση και την πορεία των συζητήσεων.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό που αποτέλεσε προϋπόθεση ήταν η μπάλα να φύγει από το γήπεδο της προηγούμενης κυβέρνησης και να πάει στο άλλο της νέας. «Η περίπτωση να μην υπάρξει συμφωνία, επιφέρει χρεοκοπία και προκειμένου να αποφύγουμε αυτό το σενάριο δηλώσαμε ότι θα την ψηφίσουμε» κατέληξε.

[youtube id="MD6O4gwLm1o"]
* Ο Θανάσης Σκόκος είναι πολιτικός υπεύθυνος των τομέων Πολιτικής και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης

9 Ιουνίου 2015, ΣΚΑΪ