7 Οκτωβρίου, 2016

«H Κυβέρνηση πήγε να φτιάξει το τηλεοπτικό τοπίο και χάλασε και το δικαστικό»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου 2016, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μαυρωτάς άρχισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντιπερισπασμό με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, καθώς όποτε η Κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αμηχανία εκπυρσοκροτεί ο κ. Φίλης. Με τον τρόπο αυτό άλλαξε η ατζέντα και υποχώρησαν θέματα όπως οι τηλεοπτικές άδειες, η αξιολόγηση, οι πλειστηριασμοί, η φορολογία, ο δε Πρωθυπουργός αντιλαμβανόμενος ότι η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια, προκάλεσε τη χθεσινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να θαφτεί, έστω προσωρινά, το τσεκούρι του πολέμου. Διαπίστωσε πως ο κ. Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος διατύπωσαν διαφορετικές θέσεις, εξερχόμενοι του Μαξίμου, απευθυνόμενοι, προφανώς, ο καθένας στο δικό του ακροατήριο. Τόνισε πως το πρόβλημα της Ελλάδας, αυτήν τη στιγμή, δεν είναι η διδασκαλία των Θρησκευτικών και η επιλογή νέων ή παλιών βιβλίων, νέου ή παλιού προγράμματος.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στις απόπειρες πλειστηριασμών, έκρινε πως πέρα από το ανθρωπιστικό κομμάτι, πίσω από όσους έχουν αντικειμενικό πρόβλημα αποπληρωμής κρύβονται και στρατηγικοί κακοπληρωτές, ο μη εντοπισμός των οποίων αποτελεί αστοχία του συστήματος. Υπέδειξε πως οι λύσεις δεν είναι εύκολες αλλά θα πρέπει να είναι δίκαιες, ώστε να μην πίνουν κάποιοι στην υγειά των κορόιδων.

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του διαπιστώνοντας πως η Κυβέρνηση επιχείρησε να φτιάξει το τηλεοπτικό τοπίο και χάλασε και το δικαστικό.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής