3 Απριλίου, 2017

H κυβέρνηση είναι επικίνδυνη γιατί έχει στο νου της την πελατεία της και όχι τους πολίτες

Το Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus FM»

«Αυτή η κατάσταση που ζήσαμε το 2015 και που επαναλαμβάνεται τώρα δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει το νου της στο κόμμα και την εκλογική της πελατεία και όχι στους πολίτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus FM» και τον Δημήτρη Βενιέρη σχετικά με τις κυβερνητικές παλινωδίες στο ζήτημα της αξιολόγησης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση ασχολείται με μια τεχνική διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και μήνες ενώ αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. «Στην Ελλάδα έχουμε μια ικανότητα να κάνουμε τα ασήμαντα, σημαντικά και να παραμελούμε τα αληθινά σημαντικά ζητήματα» προσέθεσε. «Στα ζητήματα αυτά οι εκσυγχρονιστές και οι μεταρρυθμιστές πρέπει να έχουμε κυρίαρχο λόγο και πρέπει να είμαστε μια μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο η οποία θα λάβει μέρος στην διακυβέρνηση και θα την καθορίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα τόνισε ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς η συγκεκριμένη χώρα έχει κατηγορηθεί για χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κομμάτων και έφερε ως παράδειγμα τους Podemos στην Ισπανία. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί με αυτούς που πανηγυρίζουν για τις σχέσεις τους με το καθεστώς της Βενεζουέλας γιατί δεν μιλάμε για μια επίσκεψη στις φαβέλες αλλά για μια επίσκεψη με ιδιωτικά αεροσκάφη σε πλούσιους εργολάβους και επιχειρηματίες του Μαδούρο και του Τσάβες» τόνισε. Κλείνοντας το θέμα είπε:«Είναι απολύτως απαραίτητο ο κ. Παππάς να δώσει απαντήσεις γι' αυτά τα ταξίδια όταν μάλιστα συνοδευόταν από κάποιους τύπους που είναι εξπέρ στις offshore εταιρίες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον Γιάννη Στουρνάρα ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι τα παιδία παίζει» και εξήγησε το σκεπτικό του λέγοντας: «Η κυβέρνηση θέλει να πει στους 153 βουλευτές ότι θα έρθει ο μπαμπούλας, ο Σόιμπλε, ο Στουρνάρας, ο Σημίτης και έτσι κάθε μέρα παίζει ένα παιχνίδι παρουσιάζοντας κάποιον κακό που θα έρθει στα πράγματα και θα είναι πολύ χειρότερος από αυτούς».

O Σταύρος Θεοδωράκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του σημείωσε ότι είναι ντροπή άνθρωποι σαν τον κ. Καμμένο να αναφέρονται με απαξιωτικό τρόπο σε έναν άνθρωπο σαν τον κ. Σημίτη. «Είπα τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ότι πολλά στελέχη του ακόμα και σήμερα δηλώνουν "κρίμα που δεν εκλέχθηκε ο Τσοχατζόπουλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας το ’96". Τον ρώτησα αν έχει και εκείνος την ίδια άποψη αλλά δεν απάντησε» ανέφερε στη συνέχεια

Σχετικά με το αν υπάρχει κοινός τόπος με την Ώρα Αποφάσεων ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπάρχει κοινός προβληματισμός και κοινή οπτική. «Υπάρχει η ανάγκη συστράτευσης των εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και αυτό αφορά και επώνυμους, αφορά και τους προηγούμενους, αφορά και τους επόμενους» τόνισε.

Τέλος, για την αυριανή συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των κομμάτων που έχουν παρεμφερή οπτική και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή σημασία έχει να είμαστε όλοι χρήσιμοι για την πατρίδα. Στο σημείο εκείνο της συνέντευξης στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι πρέπει να υπάρξει πατριωτική στάση στη συζήτηση για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων. «Θα πρέπει να γίνει μια ρεαλιστική συζήτηση των πολιτικών ηγετών, έκτος κομματικών στεγανών, για να προετοιμάσουμε τη χώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό: