26 Μαρτίου, 2018

H Κατερίνα, ο Γιακούμπ, ο Γιάννης, ο Θανάσης και όλοι εμείς

Γιώργος Δημακόπουλος

Από την μια πλευρά είναι η Κατερίνα, ο Γιακούμπ, ο Γιάννης, ο Θανάσης, και άλλοι πολλοί «Greeks, who are not considered Greeks», και από την άλλη είναι αυτοί οι Ελληναράδες που στέκονται απέναντί τους. Αυτοί που φωνάζουν για να μην σηκώσουν την σημαία, να μην πάρουν υποτροφία, να μην βγουν στην παρέλαση, να μην πάρουν ελληνική ταυτότητα, να μην μαγαρίσουν την φυλή, και άλλες εθνικιστικές ρατσιστικές κορώνες.

Άνοιξε την σκέψη σου. Μέχρι πότε θα χωρίζουμε τους μετανάστες σε καλούς και σε κακούς ανάλογα με το πορτοφόλι τους; Για τους ελληναράδες, όλοι ήταν πόντ-ρωσοπόντ, μέχρι που έσκασε ο Ivan Ignatyevich Savvidi. Τότε κράτος και πολίτες ξεχάσαμε τους ρωσοπόντιους δώσαμε άρον άρον την ιθαγένεια, και μετά όταν μας την πέταξε στη μούρη για να κατέβει στις ρωσικές εκλογές το κάναμε μόκο και του την δώσαμε πάλι.

Χαριστικά πριν, και χαριστικά μετά. Και η ροχάλα της αίτησής του αποποίησης της ιθαγένειας, να σφραγίζει το νέο ελληνικό διαβατήριο. Πουλάμε ιθαγένεια ή άδεια διαμονής σε αυτόν που πληρώνει. Και όταν την φτύνει του την ξαναδίνουμε τιμητικά!

Για να πάρει άδεια διαμονής ένας πρόσφυγας τρέχει 5 χρόνια με ροζ κάρτες. Αν μας μετρήσεις 250χιλιάρικα στο ταμείο τότε «Thanks to GOLDEN VISA GREECE, you take the chance to be connected with the most beutiful country of Europe, Greece» και πάρε για αρχή μια άδεια διαμονής να έχεις να πορεύεσαι. Και για ιθαγένεια εδώ θα είμαστε. Χρήμα να ναι και δεν μας νοιάζει πως το βρήκες. Είμαστε το πιο φτηνό «πλυντήριο». Η Ελλάδα έχει την φθηνότερη «Golden Visa» της ΕΕ για τους ματσωμένους. Και την πιο «ακριβή» άδεια διαμονής για τα φτωχαδάκια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

* Ο Γιώργος Δημακόπουλος είναι μέλος της ΜΕΣΥΑ

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com