20 Απρίλιος, 2019

Η διαχείριση του προσφυγικού κύματος δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο των "παραμεθόριων" χωρών της ΕΕ

Θόδωρος Τσίκας

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι, Θόδωρος Τσίκας, συμμετείχε στην εκπομπή "Αθήνα Σήμερα" του ραδιοσταθμού Αθήνα 9,84, με την δημοσιογράφο, Νόνη Καραγιάννη, σε διάλογο με την υποψήφια Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα.

Αναφερόμενος στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, ο Θόδωρος Τσίκας, τόνισε: «Εμείς στο Ποτάμι δεν έχουμε υποψήφιο τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, ο οποίος αμφιβάλλω αν πάτησε πάνω από μία φορά στο Ευρωκοινοβούλιο. Αισθάνομαι τιμή που συμμετέχω σε ένα πολύ σοβαρό ψηφοδέλτιο με αξιόλογους ανθρώπους».

Ο Θόδωρος Τσίκας διατύπωσε την άποψη ότι οι προτάσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν, τις οποίες υποστηρίζει το Ποτάμι, για ευρωπαϊκό στρατό, για ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, για ευρωπαϊκό λιμενικό Σώμα, βοηθούν την Ελλάδα καθώς τα σύνορα της συμπίπτουν με τα ευρωπαϊκά. «Η διαχείριση του προσφυγικού κύματος δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο των "παραμεθόριων" χωρών της ΕΕ, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα, ανισοτήτων, φτώχειας κλπ, πρέπει να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, και ότι μόνο έτσι θα ενδιαφερθεί ο Ευρωπαίος πολίτης για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ. «Οι διαφορές στις φορολογικές πολιτικές κάθε κράτους μέλους γίνονται πολλές φορές εμπόδιο για την ανάπτυξη», κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξη: