1 Μάρτιος, 2016

«H αδράνεια της κυβέρνησης φτωχοποιεί κι άλλο την κοινωνία»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Τρίτης 1 Μαρτίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπενθυμίζοντας την πρόταση του Ποταμιού για ορισμό εθνικού συντονιστή με οριζόντιες αρμοδιότητες που θα αναφέρεται στον πρωθυπουργό, όπως είχε παρουσιαστεί από τον επικεφαλής του κόμματος κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επεσήμανε πως το προσφυγικό δεν είναι απλά θέμα διαχείρισης των εισερχομένων στη χώρα αλλά έχει ευρύτερες διαστάσεις, διπλωματικές, αμυντικές και ασφάλειας. Διατύπωσε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα ενός ενδεχομένου ελληνικού veto το οποίο πιθανώς οδηγήσει σε μη λύση και παρατείνει την υπάρχουσα κατάσταση και το οποίο, βέβαια, θα πρέπει να συμφωνηθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και σε αυτήν αλλά και σε οποιανδήποτε διαπραγμάτευση, η εμφάνιση της κυβέρνησης με ευρύτερη εθνική υποστήριξη αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας. Χαιρέτισε τη στροφή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον ρεαλισμό που σηματοδοτείται από την αναζήτηση συμμαχιών και η οποία πρέπει να έχει συνέχεια, καθώς υπάρχουν πολλά σύννεφα πάνω από τη χώρα, όπως το προσφυγικό, η διαπραγμάτευση και η κακή κατάσταση της οικονομίας που οδηγεί στο οι πλούσιοι να γίνονται φτωχότεροι και οι φτωχοί φτωχότατοι και χρειάζονται δράσεις ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία και να γίνει η Ελλάδα εκ νέου επενδύσιμη χώρα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τοποθετήθηκε επίσης για το θέμα της αξιολόγησης, επισημαίνοντας τη διάσταση απόψεων κατά το χθεσινό Eurogroup και επεσήμανε ως φλέγον ζήτημα το ασφαλιστικό, η αδυναμία υλοποίησης του οποίου εκφράζεται από τη μεταβολή των κυβερνητικών θέσεων, από το «καμία περικοπή συντάξεων» του Οκτωβρίου και το «καμία περικοπή κυρίων συντάξεων» του Νοεμβρίου στο χθεσινό «καμία περικοπή χαμηλών συντάξεων» του Πρωθυπουργού. Εκτίμησε πως η αξιολόγηση έχει καθυστερήσει, και είναι αναγκαία η ολοκλήρωσή της ώστε να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Διαπίστωσε πως το Δ.Ν.Τ. κάνει τη δουλειά του εμφανιζόμενο άλλοτε υπέρ των ελληνικών θέσεων, όπως στο θέμα της μείωσης του χρέους και άλλοτε πιέζει ως προς την εφαρμογή των μέτρων και εκτίμησε πως η απομάκρυνση του Δ.Ν.Τ. δεν θα σημάνει απαραιτήτως και χαλάρωση του προγράμματος από πλευράς Ε.Ε. καθώς πρέπει να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

διαβάστε επίσης