9 Φεβρουάριος, 2016

Γραφειοκρατίας το ανάγνωσμα

Νίκος Νυφούδης

Δήλωση του Νίκου Νυφούδη, πρώτου επιλαχόντα βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, για την άρνηση του Δημοσίου να εκσυγχρονιστεί:

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα τα δημοσιεύματα για τις απειλές του Υπουργείου Οικονομικών σε επιχειρήσεις που δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες.

Η κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμα τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ και θα φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στις ποινές θα περιλαμβάνεται κλείσιμο της επιχείρησης για 3 μήνες έως έναν χρόνο αλλά και ποινή φυλάκισης ως και έξι μήνες.

Αυτός ο μπαμπούλας του ελληνικού δημοσίου που μοιράζει πρόστιμα λες και είναι μαρουλόφυλλα ενώ το ίδιο το Δημόσιο δεν εφαρμόζει αυτό που κηρύττει. "Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις".

Με ενδιαφέρον παρατηρούμε την πλήρη άρνηση των ΚΕΑΟ να τοποθετήσουν αυτόματα μηχανήματα πληρωμής με κάρτες και αναγκάζουν εν έτη 2016 τους έλληνες πολίτες να εκδίδουν τραπεζική επιταγή για ποσά άνω του "αστρονομικού ποσού" των 200 ευρώ.

Δηλαδή ο πολίτης που απουσιάζει από την εργασία του πρέπει να περιμένει σε μια ουρά αρκετών μέτρων για να εκδώσει απόδειξη πληρωμής, έπειτα στην ουρά της τράπεζας για να εκδώσει την τραπεζική επιταγή και στη συνέχεια πάλι στην ουρά του ταμείου για να καταθέσει την επιταγή του.

Εύγε ελληνικό δαιμόνιο! Εύγε!