12 Σεπτεμβρίου, 2017

Γιατί με τον Σταύρο

Τάκης Φραγκούλης

Αυτή η ψήφος πρέπει να σηματοδοτήσει την ειρηνική και ήρεμη συνταξιοδότηση του παλιού πολιτικού κόσμου

Το Ποτάμι θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη πολιτικών εξελίξεων, να ανοίξει τον δρόμο πολιτικών και κοινωνικών συνεργασιών και να συμβάλει στην «πολιτική άνοιξη» του τόπου.

Η συμβολή του Ποταμιού επίσης στη δημιουργία ενός ρήγματος του κομματικού καταστημένου που έλεγχε τον προοδευτικό χώρο θα μπορούσε να είναι εξίσου σημαντική.

Το Ποτάμι δεν είχε ανάγκη από ευκαιριακές συμμαχίες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικά συμφέροντα, καθώς βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα, τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας.

Κάνοντας ένα συνοπτικό απολογισμό, μπορούμε να πούμε ότι ως ένα σημείο πέτυχε το στόχο του. Άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή, ανάγκασε τόσο την κοινωνία όσο και τον πολιτικό κόσμο να στρέψουν την προσοχή τους, να δουν και να ακούσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις του.

Καθώς ο θυμός της κοινωνίας με την ανεκδίηγητη κυβέρνηση έδινε προτεραιότητα στην αλλαγή κυβέρνησης και όχι πολιτικής, επιλέξαμε να δράσουμε δίνοντας βάρος στην ειλικρίνεια, τον ορθό λόγο, τη λύση των προβλημάτων του τόπου και λιγότερο στην εξόντωση του αντιπάλλου.

Η απόφαση για συμμετοχή του Σταύρου στις διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού, και μάλιστα επιβάλοντας την πρότασή μας για εκλογή πριν τη δημιουργία κομματικού σχηματισμού –πρωτοφανές στην ιστορία των κομμάτων– ήταν αναπόφευκτη και αποτελούσε μονόδρομο. Μπροστά μας έχουμε μια νέα πρόκληση και νέες ευκαιρίες, να πραγματοποιήσουμε όσα δεν μπορέσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όχι με σκοπό να μονοπωλήσουμε τον χώρο αλλά να τον ενώσουμε. Δεν είναι εθνικές εκλογές. Είναι αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

* Ο Τάκης Φραγκούλης είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου