3 Απρίλιος, 2016

Γιατί έχασαν τη φωνή τους οι υπουργοί της κυβέρνησης;

Ποτάμι

Κάποιοι νομίζουν ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι βραδινά πολιτικά γκαλά, στα οποία λέγονται τα πάντα και η κυβέρνηση δεν απαντάει σε τίποτα.
Επανερχόμαστε, λοιπόν, στα όσα αποκαλύφθηκαν στη Βουλή από το Ποτάμι και ρωτάμε την κυβέρνηση:

1ον: Παραμένει κυβερνητικός υπάλληλος στον τομέα της ενημέρωσης, ο εκδότης της περιθωριακής εφημερίδας «Το Χωνί»; Με πόσα χρήματα (μισθός και κρατικές διαφημίσεις) εξαργυρώνει τις συνεχείς χυδαίες επιθέσεις του εντύπου του, στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης;

2ον: Παραμένει κυβερνητικός υπάλληλος του Υπουργείου Αμύνης ο διαχειριστής του εθνικιστικού site olympia.gr; Ποιοι άλλοι συντάκτες και διαχειριστές του συγκεκριμένου site πληρώνονται από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και από ποια κονδύλια;

3ον: Γιατί δόθηκαν 1.277.167 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του hotspot στη Χίο όταν
- η έκταση παραχωρήθηκε από το Δήμο
- ο εξοπλισμός και τα κοντέινερ που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια
- τα κρεβάτια μεταφέρθηκαν από τις στρατιωτικές μονάδες και
- την φροντίδα των 30 στρεμμάτων είχαν φαντάροι

Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός για το Hot Spot της Χίου, διάρκειας μίας (1) μόνο ημέρας, είχε προϋπολογισμό 1.229.477 ευρώ και τον κέρδισε εταιρεία από την Αργυρούπουλη με προσφορά 853.984 ευρώ. Είκοσι μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για την «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου» προϋπολογισμού 423.183 ευρώ. Οι εργασίες έγιναν από την ίδια εταιρεία και τελικά το έργο στοίχισε συνολικά 1.277.167 ευρώ πολύ κοντά στον αρχικό προϋπολογισμό.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα και να δώσει στην δημοσιότητα τις δαπάνες και τις συμπληρωματικές δαπάνες για τα hotspot που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Καλούμε επίσης τα δημοκρατικά κόμματα να ζητήσουν και αυτά εξηγήσεις καθότι οι υποθέσεις που αποκαλύπτουμε φανερώνουν την ύπαρξη ενός νέου κύματος διαπλοκής και διαφθοράς από αυτά που ζει συχνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα για τον διορισμό του διαχειριστή του site olympia.gr, τον διορισμό του εκδότη της εφημερίδας «Το Χωνί» καθώς και τα δύο ΦΕΚ που αναφέρονται στον διαγωνισμό και τη συμπληρωματική δαπάνη για το hotspot της Χίου.