4 Σεπτεμβρίου, 2017

Για το Ποτάμι της Αλλαγής και των Πολιτών

Ηλίας Κυριακόπουλος

Την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την ηγεσία του νέου φορέα του Κέντρου κλήθηκε να σχολιάσει ο Γραμματέας της Τ.Ο. Πάτρας του Ποταμιού Ηλίας Κυριακόπουλος στο Best TV και τη δημοσιογράφο Μαρία Σταθοπούλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής λίγο μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής.

Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ένα νέο ταξίδι ξεκινά για Το Ποτάμι, το οποίο αποδεικνύει ότι τα νερά του δεν είναι λιμνάζοντα, αλλά αντιθέτως μπορούν να συμπαρασύρουν υγιείς, προοδευτικές δυνάμεις. Ένα χρόνο πριν ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μιλήσει ανοιχτά και δημόσια για την ανάγκη ύπαρξης του κοινοβουλίου του κέντρου. Τότε αρκετοί φοβήθηκαν και δεν τόλμησαν να κάνουν την υπέρβαση. Σήμερα, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, φαίνεται ότι Το Ποτάμι κατάφερε να πείσει για την ορθότητα της πρότασής του».

«Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα, ότι τα πράγματα δεν μπορεί να είναι μόνο μαύρα ή άσπρα, αριστερά ή δεξιά. Πίσω από τα διχαστικά διλήμματα κάποιων, υπάρχει η Ελλάδα της παραγωγής, της επιστήμης , των τεχνών, του μόχθου. Αυτή την Ελλάδα μπορούμε και πρέπει να φέρουμε Μπροστά και αυτό θα γίνει μόνο αν τολμήσουμε να υπηρετήσουμε το Δίκαιο και τη Λογική, κάτι που έκανε πιστά Το Ποτάμι».

«Να ξεφύγουμε από το παλιό, χτίζοντας νέα θεμέλια για την Ελλάδα. Δίχως ιδεολογικά βαρίδια, δίχως μικροκομματικά τερτίπια, αλλά με Ρεαλισμό, και Λογική. Το Ποτάμι του 4% δεν φτάνει. Το Ποτάμι των πολιτών, του 10%, του 20%, Το Ποτάμι της Αλλαγής μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Ξεκινάμε με παράδειγμα τον ίδιο μας τον εαυτό».

Δείτε το βίντεο:

* Ο Ηλίας Κυριακόπουλος είναι γραμματέας της Τόπικης Οργάνωσης Πάτρας

Πηγή: salos.gr