29 Δεκεμβρίου, 2018

Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η παραγωγή και διασπορά fake news είναι στρατηγική επιλογή

Τομέας Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας

Τα μέσα ενημέρωσης (ηλεκτρονικά, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά), οφείλουν να παρέχουν αξιόπιστη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και να μην κλείνουν το μάτι στα fake news, αλλά και οι πολίτες - καταναλωτές της ενημέρωσης οφείλουν να είναι περισσότερο διερευνητικοί και καχύποπτοι για να μην γίνονται έρμαια των  ψεύτικων ειδήσεων, που, στην εποχή της λεγόμενης «μετα-αλήθειας», είναι δυστυχώς για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στρατηγική επιλογή. Υποψιασμένος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης.

Η Δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης, την ελευθερία του λόγου και τον πλουραλισμό. Βέβαια, λόγω της επιρροής ενός μέσου ενημέρωσης ως διαμορφωτή της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση επεδίωξε και επιδιώκει τον έλεγχο των ΜΜΕ, όπως και την προπαγάνδα μέσω επινοημένων, φτιαχτών, ψεύτικων ειδήσεων με στόχο την παραπλάνηση και χειραγώγηση των πολιτών, ενώ στοχοποίησε τα μη φιλικά προς αυτή ΜΜΕ που έφτασε στην εκδήλωση της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης σε τηλεοπτικό σταθμό. Οφείλουμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί να είμαστε, αδιάστικτα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, απέναντι σε κάθε τέτοια λογική.

Η Καρφίτσα, δίνει, με τα γνώριμα ‘’τσιμπήματά’’ της και το δικό της ύφος στην παρουσίαση της είδησης,  μια δεκαετία τώρα, δίνει τον παλμό των τοπικών νέων στην πολιτική, τον πολιτισμό, την οικονομία, προβάλει τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της Βόρειας Ελλάδας. Οι βορειοελλαδίτες οφείλουμε να στηρίζουμε και τα τοπικά μέσα. Εύχομαι χρόνια πολλά στην εφημερίδα, στον ιδιοκτήτη της, στους δημοσιογράφους, αφανείς και εμφανείς συντελεστές της. Σας εύχομαι να γιορτάσετε και τα 20 και τα 30 χρόνια.

Αυτά είναι μερικά σημεία από το χαιρετισμό που απηύθυνε η εκπρόσωπος του Ποταμιού, Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Διαφάνειας και τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Γιάννα Παναγοπούλου, στην εκδήλωση της εφημερίδας «Kαρφίτσα» και του portal «kafitsa.gr» για τα δέκα χρόνια λειτουργίας τους, που έγινε στο «Μακεδονία Παλλάς».

Σχετικά