14 Δεκεμβρίου, 2016

«Για την έξοδο από την κρίση χρειάζονται τρία πράγματα: παραγωγή, παραγωγή, παραγωγή»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις πρόσφατες παροχές από πλευράς Κυβέρνησης. Υπενθύμισε πως κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού το Ποτάμι στάθηκε θετικά ως προς την ανακούφιση των νησιών που σηκώνουν μεγάλο βάρος καθώς αυτό αποτελεί και δική του πρόταση. ‘Οσον αφορά στο έκτακτο επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους, έκρινε πως το μείγμα θα έπρεπε να είναι διαφορετικό καθώς στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπάρχει και αυτή των ανέργων, που αριθμεί 1,2 εκατομμύρια μέλη, ένα στρώμα της κοινωνίας σχεδόν αόρατο, για το οποίο το εισόδημα δεν είναι απλώς πενιχρό αλλά είναι μηδενικό.

‘Οσον αφορά στη διαπραγμάτευση επεσήμανε πως υφίσταται μια αλυσίδα γεγονότων σε τακτές ημερομηνίες. Βασικός στόχος το κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να δοθεί η έγκριση για ποσοτική χαλάρωση και να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα. Αν το κλείσιμο δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι το Μάρτιο, θα γίνει υπό δυσμενέστερες συνθήκες για τη χώρα μας εξαιτίας των διαδοχικών εκλογών που ακολουθούν σε χώρες της Ε.Ε. όπως Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Καθώς το τριετές πρόγραμμα ολοκληρώνεται το 2018, έκρινε αυτό που θα γίνει τελικά είναι κάποια μέτρα να περιγραφούν χωρίς να ποσοτικοποιηθούν. Θεώρησε θετική την πρόθεση το 1% από το 3.5% των πλεονασμάτων να πάει σε μείωση φορολογίας των επιχειρήσεων. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τρία πράγματα χρειάζονται για την έξοδο από την κρίση: παραγωγή, παραγωγή, παραγωγή και συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανακαλύπτει αργά τα αναγκαία μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας όπως η μείωση της φορολογίας.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην εκλογολογία, κρίνοντας πως η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές και μόνο ένα ατύχημα μπορεί να οδηγήσει σε αυτές. Απέρριψε δε το ενδεχόμενο εκλογών πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θεωρώντας το μεγάλο πρόβλημα. Τόνισε πως η κύρια κριτική του Ποταμιού προς την Κυβέρνηση, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού, αφορούσε στην κατεύθυνση των πόρων προς την ανάπτυξη, καθώς δεν υπάρχει θετικό κλίμα για την επιχειρηματικόττητα.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής.

διαβάστε επίσης