8 Ιουνίου, 2017

«Για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις»

Γιώργος Αμυράς

Ο Γιώργος Αμυράς μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Απέναντι» σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Σχολιάζοντας τα εσωτερικά του Ποταμιού, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είμαστε ελεύθερα πνεύματα και λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας, δεν μου αρέσει η έκφραση κομματική γραμμή. Έχουμε γραμμή κοινής λογικής και πάνω σε αυτή πατάμε».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο βουλευτής είπε πως «η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, και σε αυτό δεν φταίει μόνο η παρούσα κυβέρνηση, και οι προηγούμενες που κυβέρνησαν τον τόπο αλλά και οι πολίτες. Αν θέλουμε να ξαναβγούμε στο ξέφωτο και να γίνουμε κανονική χώρα, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις».

«Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. Επιπλέον ο κ. Αμυράς είπε πως όποιος φοροκλέβει και φοροαποφεύγει είναι αεριτζής και ποταπός κοινωνικός άνθρωπος».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «οι δανειστές έχουν μεγάλες ευθύνες για το ότι η χώρα βρίσκεται μια πάνω και μια κάτω, τις ίδιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση επειδή έχει υπερφορολογήσει τα πάντα». Αναφορικά με το χρέος τόνισε πως «φοβάμαι πως μέχρι τα μέσα του 2018 δεν θα πάρουμε λύση για το χρέος».

«Δεν χρεοκοπήσαμε γιατί μπήκαμε στα μνημόνια αλλά μπήκαμε γιατί χρεοκοπήσαμε, οι πολιτικές δυνάμεις στάθηκαν ανάξιες των καιρών και των αναγκών της χώρας. Έπρέπε να βάλουν κάτω τον εγωισμό και να πουν θα πρέπει να κάνουμε μια ατζέντα εξόδου από την κρίση. Είμαστε το κόμμα των μεταρρυθμίσεων και της κοινής λογικής, δεν μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα λόγια και οι θεωρίες» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Αμυράς είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθηνών του Ποταμιού