11 Μάρτιος, 2015

Τελεία στην τυφλή εμμονή στην λιτότητα και ένα νέο τολμηρό κεφάλαιο με πραγματικές επενδύσεις

Γιώργος Γραμματικάκης

Σε μια Ένωση όπου η ανισότητα και η ανεργία καλπάζουν μαζί με τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις εις βάρος της αλληλεγγύης, δεν μας μένει άλλος χρόνος ή άλλη επιλογή.

«Τελεία στην τυφλή εμμονή στην λιτότητα και ένα νέο τολμηρό κεφάλαιο με πραγματικές επενδύσεις».

Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γ. Γραμματικάκης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2015.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

«Ακόμα μια φορά η συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο περιστρέφεται γύρω από την κρίση. Ακόμα μια φορά ακούμε λίγο από τα ίδια από την Επιτροπή ενώ φοβάμαι ότι και του χρόνου η κρίση θα είναι και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης.

Μετά λοιπόν από μισή δεκαετία χαμένη αρνούμαστε να κάνουμε, όπως λέει η λαϊκή σοφία,  τα παθήματά μας μαθήματα. Σε μια Ένωση όπου η ανισότητα και η ανεργία καλπάζουν μαζί με τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις εις βάρος της αλληλεγγύης, δεν μας μένει άλλος χρόνος ή άλλη επιλογή.

Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική άμεσα, να βάλουμε μια τελεία στην τυφλή εμμονή στην λιτότητα και να ξεκινήσουμε ένα νέο τολμηρό κεφάλαιο στην κοινή μας πορεία.

Αυτό θα γίνει με πραγματικές επενδύσεις για βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η κυκλική οικονομία και η αποδοτική διαχείριση πόρων. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: Δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Κυρίως όμως βελτίωση της υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας».

11 Μαρτίου 2015