7 Οκτωβρίου, 2014

Aντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρ. Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί την Αμφίπολη

Γιώργος Γραμματικάκης

Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης το 2015, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Γραμματικάκη εκ μέρους της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, και του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Ζαγοράκη εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΕΚ θα απαρτίζεται από ευρωβουλευτές και πολιτικά στελέχη όλων των πολιτικών ομάδων, καθώς και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΕΚ.

Η έγκριση των προτάσεων Γραμματικάκη και Ζαγοράκη, έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών των πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης εντός του 2015, ως επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε πως «Η σημαντική αυτή επίσκεψη των Ευρωπαίων φίλων μας είναι μια ευκαιρία για την χώρα μας να θυμίσει ότι παραμένει ένας τόπος πολιτισμού που έχει ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρα πάντως από τη μεγάλη σημασία των ανασκαφών, η Επιτροπή Πολιτισμού που έχει να έρθει στην Ελλάδα από το 2007, ελπίζουμε ότι θα διαπιστώσει ότι και οι εκφράσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα έχουν επίσης πληγεί από τις σκληρές και άδικες οικονομικές συνθήκες, που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας με τη συμμετοχή και των ευρωπαϊκών θεσμών. Επαναλαμβάνω συχνά και στην ευρωβουλή ότι ο πολιτισμός στην Ελλάδα αξίζει μια άλλη πολιτική αντιμετώπιση».