4 Απριλίου, 2019

Φαρενάιτ 451 και το αυγό του φιδιού

Γιώργος Κακλίκης

Όταν οι ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής  Εκκλησίας στην Πολωνία αρχίζουν,  το 2919, να καίνε βιβλία του Χάρυ Πότερ ρίχνοντας ξανά τις μάγισσες που αυτοί βλέπουν στην πυρά,  όταν οι πολέμιοι της ευρωπαϊκής ιδέας βρίσκουν την ευκαιρία να αντιταχθούν στις αρχές στις οποίες δυο γενιές Ευρωπαίων στηρίζουν τις ελπίδες  τους,  όταν ανεκδιήγητοι τσαρλατάνοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επαίρονται για το κατόρθωμά τους να σύρουν τη χώρα τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,  τότε ο κίνδυνος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ήπειρό μας είναι μεγάλος. 

Οι πολλές δεκαετίες συνεχούς και ζηλευτής ειρήνης, άφησαν κάποιους πολίτες ανυποψίαστους για το τι τους έχει προσφέρει η ένωση των  χωρών τους  σε μια οικογένεια και για το ποια δεινά μπορεί να επισωρεύσει η χαλάρωση των δεσμών τους.

Η ανεκδιήγητη φαρσοκωμωδία της βρεταννικής αποχώρησης, οι υποφώσκοντες    κραδασμοί που απειλούν την ενότητα των κρατών-μελών, η λαίλαπα του ακροδεξιού- εθνικιστικού λαϊκισμού, είναι καιρός να ξυπνήσουν τους πολίτες της Ευρώπης για να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του σπιτιού τους.

Απορροφημένοι στη διαχείριση των λογιστικών τους και στην καθημερινότητα των τρεχόντων, μερικοί από τους ταγούς της Ευρώπης έχουν χάσει  τη μεγάλη εικόνα και αδυνατούν να κοιτάξουν στο μέλλον. Αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά,  αν δεν πάμε, όλοι οι ένοικοι του Ευρωπαϊκού σπιτιού, στην κάλπη των Ευρωεκλογών με πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας της ψήφου, θα αφήσουμε ανοιχτή την κερκόπορτα απ' όπου θα περάσουν οι δαίμονες του ευρωπαϊκού διχασμού ανάβοντας επικίνδυνες φωτιές. Σαν αυτές που  λανθασμένα  πιστεύουμε ότι ανήκουν στην ιστορία. 

Αν, μπροστά στην κάλπη της 26ης Μαΐου, σταθούμε με περίσκεψη και σοβαρότητα και αποφασίσουμε να στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σοβαρούς εκπροσώπους και όχι επιτήδειους  λαϊκιστές, δεν θα χαθεί η ελπίδα πως η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία στη νέα Ευρωβουλή θα είναι ισχυρή και ικανή να δυναμώσει την Ένωση και το όνειρό μας γι' αυτή. 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

* Ο Γιώργος Κακλίκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Σχετικά