7 Οκτωβρίου, 2016

Φαντάσματα παίρνουν Αγροτικές Επιδοτήσεις

Σπύρος Καχριμάνης

Aπό την ίδρυσή του Το Ποτάμι, έχει θέσει ως κυρίαρχη πολιτική του θέση, την δίκαιη διανομή των επιδοτήσεων στους γεωργούς που παράγουν.

Επανειλημμένως έχει καταγγείλει ότι ο τρόπος διανομής των επιδοτήσεων αδικεί τους πραγματικούς παραγωγούς και ιδιαίτερα τους νεοεισερχόμενους και ότι υπάρχουν απάτες που έχουν δημιουργήσει πλασματικά δικαιώματα.

Ο κοινοτικός Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα με αφορμή το συνέδριο των κορυφαίων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων Copa-Cogeca, ήρθε εχθές με «δήλωση βόμβα», να επιβεβαιώσει τις θέσεις που έχει Το Ποτάμι.

Σύμφωνα με το agronews.gr, o επίτροπος Γεωργίας δήλωσε για την κατανομή των δικαιωμάτων: «Έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχουν κάποια δικαιώματα που δεν ξέρουμε που έχουν πάει».

Όπως συνεχίζει το agronews, ο Επίτροπος δήλωσε ότι «πρόκειται για δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης που δεν έχουν ταυτοποιηθεί που έχουν οδηγηθεί.».

Με απλά λόγια, πληρώνονται επιδοτήσεις σε «γεωργούς φαντάσματα».

Ρωτάμε τον αρμόδιο Υπουργό: Όλοι όσοι εμφανίζονται ως δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων είναι υπαρκτές αγροτικές οντότητες;

Αν ψάξουμε κάθε ΑΦΜ που παίρνει επιδοτήσεις, υπάρχει από πίσω ένα χωράφι, ένας στάβλο, ένας αγρότης ή ένας κτηνοτρόφος, ή υπάρχουν "αχυράνθρωποι" που δεν ξέρουν τι θα πει γεωργία και παραγωγή;

* Ο Σπύρος Καχριμάνης είναι υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων