16 Φεβρουαρίου, 2015

Η ευημερία μας θα κριθεί από τις μεταρρυθμίσεις

Αντιγόνη Λυμπεράκη

«Από την έκβαση και της σημερινής ημέρας θα κριθεί το μακροχρόνιο πλαίσιο στο οποίο θα χρειαστεί να κινηθούμε», ανέφερε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

«Με ανησυχεί η δήλωση του κ. Κούλογλου, περί παρασκηνιακών συζητήσεων. Αυτό είναι το υλικό για συνεννοήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Από την άλλη μεριά με στενοχωρεί η συνεχιζόμενη στάση της ΝΔ δια του κ. Γεωργιάδη, τον οποίο σχεδόν βλέπω στην κερκίδα να κλείνει το μάτι και να χαίρεται. Αυτό δεν βοηθάει στην κατάσταση», πρόσθεσε η βουλευτής και σημείωσε ότι «τα συλλαλητήρια δεν φέρνουν χρήματα, ίσως χρειαστεί να φέρουμε μέτρα. Καλό είναι όμως αυτό το διάστημα να μην είμαστε στην κερκίδα και να μην το παίζουμε ούτε ανυποχώρητοι ή έξυπνοι».

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, η κ. Λυμπεράκη είπε: «υπάρχει απόκλιση στα νούμερα. Δεν υπάρχει όμως καμιά διαφοροποίηση στους αριθμούς που δεν μπορεί να λυθεί με πολιτική συμφωνία. Αν όλες οι πλευρές συνεκτιμήσουν το εναλλακτικό κόστος της μη συμφωνίας, και για την Ευρώπη, θα είναι μια ομολογία αποτυχίας και για την Ελλάδα είναι μια μεγάλη αποδοχή αποτυχίας. Για την Ελλάδα πάντως θα είναι πιο ζόρικες οι συνέπειες μιας τέτοιας αποτυχίας».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού επεσήμανε ακόμη πως: «η ευημερία μας ή η αποτυχία μας, θα κριθεί από το ποιες μεταρρυθμίσεις θα προτείνει και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν βλέπω καμιά αγωνία, γύρω από το θέμα των μεταρρυθμίσεων».

* Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος

MEGA