17 Φεβρουαρίου, 2018

Εσείς ποιες «8 γυναίκες» ξέρετε;

Σταύρος Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στo facebook

Μάλλον ο νους σας πάει στην Κατρίν Ντενέβ, τη Φανί Αρντάν, την Ιζαμπέλ Υπέρ και τις άλλες 5 υπέροχες Γαλλίδες που πρωταγωνιστούσαν στη μαύρη κωμωδία μυστηρίου «8 Femmes».
Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε και τη Σύλβια, την Κούλα, τη Λαμπρινή, την Κρυσταλλία, την Αντιγόνη, τη Χριστίνα, την Ερασμία, τη Δέσποινα. Είναι αυτές που παράγουν το γάλα «8 Γυναίκες» στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

Οι φάρμες τους είναι στα γόνιμα παρακλάδια του Αξιού (αχ αυτοί οι παραπόταμοι) και με τρία αρμέγματα την ημέρα - για να είναι πιο φρέσκο το γάλα – συγκεντρώνουν περίπου 10 τόνους κάθε δέκα μέρες. Μικρή παραγωγή αλλά σπάνια ποιότητα.

«Πραγματικό γάλα» μου λέει με υπερηφάνεια στο τηλέφωνο η Σύλβια Σαμολαδά – δική της ήταν η αρχική ιδέα. Μου μιλάει για την προσπάθεια και τα σχέδιά τους και νιώθω τη χαρά αλλά και την πυγμή τους. Ούτε γκρίνια, ούτε παρακαλετά. «Αν δε χαθεί η αισιοδοξία, έχουμε πολλά πράγματα ακόμη να κάνουμε. Θα ζητήσουμε ενίσχυση και από την ΕΕ, τώρα ετοιμάζουμε τα χαρτιά».
Και οι άντρες; «Καμαρώνουν!».

Αν σας αρέσουν, λοιπόν, τα προϊόντα μικρών παραγωγών, που έχουν και μια πινελιά προσωπικό μεράκι και δεν είναι κατασκευές μιας απρόσωπης πολυεθνικής, αναζητήστε τα μπουκάλια με το «8». Θα τα βρείτε πιο εύκολα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα σε 2-3 σούπερ μάρκετ και ψαγμένα μπακάλικα - η διανομή όπως και η εμφιάλωση γίνεται σε συνεργασία με τη ΜΕΒΓΑΛ.

Μπράβο κυρίες μου!
Αυτό σημαίνει ευτυχισμένοι και χρήσιμοι άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο: