9 Ιανουαρίου, 2018

Έπρεπε να ήμασταν τολμηρότεροι

Σταύρος Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook για τη σαρία

Αν ρωτήσεις τους Αθηναίους, τους Θεσσαλονικείς ακόμη και τους Εβρίτες «τι είναι η Σαρία;», το πιθανότερο είναι να σε κοιτάξουν με απορία.
Σαρία, λοιπόν, είναι το άγραφο ισλαμικό σύστημα Δικαίου που καθορίζει τη ζωή των ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας με υπέρτατο κριτή τον μουφτή! Αυτός αποφασίζει για αγοραπωλησίες, χωρισμούς ζευγαριών, επιμέλεια παιδιών και κληρονομιές με θύματα βέβαια τους πιο αδύνατους της κοινότητας, τις γυναίκες και τα παιδιά.
Ένα παράλληλο «Δίκαιο» που ισχύει εδώ και δεκαετίες στην Ξάνθη και την Ροδόπη με όλους εμάς τους μη μουσουλμάνους να κλείνουμε τα μάτια λες και δεν μας αφορά.
Έτσι η Ελλάδα κατέληξε να είναι η μόνη μη μουσουλμανική χώρα του κόσμου και η μόνη γωνιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία εφαρμόζεται η Σαρία.

Οι προσφυγές Ελλήνων πολιτών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο ορατός κίνδυνος να καταδικασθούμε, μας οδήγησαν επιτέλους στο να κάνουμε μισό βήμα μπροστά. Η Βουλή αυτή την ώρα αποφασίζει να δώσει το δικαίωμα στους Έλληνες μουσουλμάνους να επιλέγουν οι ίδιοι αν θα προσφεύγουν στον μουφτή ή στον δικαστή και την δικαιοσύνη που ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες.

Έπρεπε να ήμασταν τολμηρότεροι. Έπρεπε να εκλείψει κάθε εφαρμογή θρησκευτικού Δικαίου σε Έλληνες πολίτες. Έπρεπε δηλαδή να καταργηθεί πλήρως η Σαρία. Έστω και έτσι πάντως το Ποτάμι θα στηρίξει αυτό το μισό βήμα.
Γιατί όπως το έχουμε ξαναπεί, εμείς δεν πιστεύουμε στη Δευτέρα πολιτική παρουσία. Αν μπορούμε να αλλάξουμε έστω και λίγο τις ζωές των ανθρώπων, διευρύνοντας τα δικαιώματά τους, θα το κάνουμε, χωρίς άλλους υπολογισμούς.

Φωτογραφίες από την περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ξάνθη

Δείτε και σχολιάστε την ανάρτηση:

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com