30 Σεπτεμβρίου, 2015

Επιστολή του Τζιάνι Πιτέλα στον Σταύρο Θεοδωράκη

Ποτάμι

Την πλήρη στήριξή του στο Ποτάμι δηλώνει ο Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επιστολή που απέστειλε στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Τζιάνι Πιτέλα εξαίρει στην επιστολή του το έργο που έχει επιτελέσει το Ποτάμι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επισημαίνει ότι το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:

Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών,
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Βρυξέλλες, 30 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Πρόεδρος

Προς τον Σταύρο Θεοδωράκη
Επικεφαλής του Ποταμιού

Αγαπητέ Σταύρο,

Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών έδειξαν πως το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Για ένα νέο κόμμα, αυτή η αποστολή δεν ήταν εύκολη.
Πέραν του εκλογικού αποτελέσματος, το Ποτάμι κατάφερε να προσδιορίσει την ατζέντα για μια καλύτερη Ελλάδα. Οι πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού ταυτίζονται με αυτές όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Από κοινού, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την απελευθέρωση της οικονομίας, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Θα ήθελα, επίσης, να χαιρετίσω την απόφαση του Ποταμιού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το κόμματος, τον επόμενο Δεκέμβρη. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει ένα διάλογος, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά με την κοινωνία των πολιτών. Από μόνα τους, τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των ψηφοφόρων, οι οποίοι ταυτίζονται όλο και λιγότερο με την πολιτική των κομμάτων. Η ζωτικότητα του Ποταμιού αντικατοπτρίζεται και στον ακτιβισμό της αποστολής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα μας στο Κοινοβούλιο εκτιμά βαθύτατα το έργο των Ευρωβουλευτών σου. Το έργο τους αποτελεί χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά, εν γένει, για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Αγαπητοί φίλοι, είμαστε μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, μαζί, δημιουργήσαμε μια πιο ανοιχτή, προοδευτική οικογένεια. Μια οικογένεια ανοιχτή όχι μόνο στις ιστορικές σοσιαλιστικές δυνάμεις, αλλά και σε νέες δυναμικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι.
Στις επόμενες μάχες που θα δώσετε, μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Gianni Pittella
Κοινοποιημένο στο Μίλτο Κύρκο