29 Οκτωβρίου, 2018

Επίσκεψη του βουλευτή με το Ποτάμι Γιώργου Μαυρωτά στα Ιωάννινα

Γιώργος Μαυρωτάς

Την πόλη των Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, ο βουλευτής με το Ποτάμι και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος είχε μια σειρά από συναντήσεις με τοπικούς, οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις περιφερειακές ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Στη συνέχεια ο βουλευτής του Ποταμιού επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θωμά Μπέγκα με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αυτοδιοίκησης καθώς και τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του δήμου, σημειώνοντας ότι «το Ποτάμι δεν δίνει χρίσματα αλλά θα στηρίξει πετυχημένους δημάρχους ή πρωτοβουλίες που εκφράζουν αυτά που εκφράζει και το Ποτάμι». Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μαυρωτά ήταν η Συνεταιριστική Τράπεζας Ηπείρου όπου είχε ενδιαφέρουσες συνομιλίες με τη διοίκηση της Τράπεζας, τον Προέδρο του ΔΣ κ. Κωνσταντίνο Ζωνίδη, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Μαρία Μυζήθρα και τον Εντεταλμένο Εκτελεστικό Σύμβουλο κ. Βασίλη Τσουκανέλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν θέματα για τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και για πολιτικές και δράσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα νέων-καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ενώ αναφέρθηκαν και τα προβλήματα από το πολύ στενό ισχύον πλαίσιο.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, ο κ. Μαυρωτάς και με την ιδιότητα του Τομεάρχη Παιδείας, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Πέτρο Σκοπινάκη με τον οποίο μίλησαν για τη νέα δομή του πανεπιστημίου, τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τους τρόπους περιορισμού της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Τέλος ο εκπρόσωπος από το Ποτάμι πραγματοποίησε επίσκεψη και στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Νιτσιάκος όπου ενημερώθηκε για την πετυχημένη πορεία της επιχείρησης τα χρόνια της κρίσης και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει για το μέλλον.

Μετά από συνεντεύξεις στα τοπικά έντυπα και τηλεοπτικά μέσα της περιοχής, το βράδυ της Παρασκευής έλαβε χώρα συνάντηση πολιτών και φίλων του Ποταμιού με τον Γιώργο Μαυρωτά στο ξενοδοχείο Lake Spirit όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία καθώς και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς συνοδευόταν σε όλες τις επισκέψεις και τις συναντήσεις του, από το στέλεχος του Ποταμιού στην Ήπειρο και μέλος της ΜΕΣΥΑ, Φώτη Ζγούρη.