16 Μαΐου, 2019

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά στη Χίο

Γιώργος Μαυρωτάς

Τη Χίο επισκέφθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, εν όψει των Ευρωεκλογών

Η παρουσία στο νησί ξεκίνησε με μία επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για αρκετή ώρα με καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους για τα ζητήματα της αναδιαμόρφωσης του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα για τις απειλές, τις ευκαιρίες, τους κινδύνους αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν για ένα περιφερειακό Πανεπιστήμιο όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου, Μανόλη Βουρνού, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα ζητήματα του νησιού και συζήτησαν για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές εκλογές, εστιάζοντας στο πόσο σημαντικό είναι να ψηφίσουν οι πολίτες με τα σωστά κριτήρια.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρωτάς επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για το νησί, αλλά και για τη χώρα και την Ευρώπη.

Τέλος, επισκέφθηκε το Μουσείο Μαστίχας, όπου ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Blue Hackathon) υπό την καθοδήγηση της Κοσμήτορος της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, κας Μαρίας Λεκάκου, μία αξιέπαινη πρωτοβουλία που έχει αγκαλιασθεί τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους τοπικούς φορείς.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού παραχώρησε συνέντευξη στο politischios.gr, όπου αναφέρθηκε στην επανασύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Ποταμιού», στους στόχους των Ευρωεκλογών αλλά και στις συναντήσεις που είχε στο νησί μας με τον Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι η εκλογή ενός τουλάχιστον Ευρωβουλευτή αν και το ιδανικό θα ήταν δύο. Στηρίζουμε ως κόμμα την πρόταση του Εμμανουήλ Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, (ελευθερία, προστασία, πρόοδος)και είμαστε στο πλευρό όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που αγωνίζονται για την εξέλιξη της Ευρώπης».

Δείτε το βίντεο: